L’Animació Lectora ‘Un oceà reciclat’ commemora a Burjassot el Dia Mundial dels Oceans

6 juny 2023|Burjassot

Des de 13/06/2023 fins a 13/06/2023

Océanos

Dimarts que ve 13 de juny, les Biblioteques Municipals de Burjassot tanquen les activitats d’Animació lectora fins al setembre. I ho fan amb una divertidíssima i compromesa activitat per a commemorar el Dia Mundial dels Oceans.

A les 18.00 hores, començarà a la Biblioteca Infantil, l’activitat ‘Un oceà reciclat’. En primer lloc, s’introduirà els participants en la commemoració del Dia dels Oceans i es plantejarà què són els oceans, quins animals o vegetació els habita i la seua importància per al clima, per què creuen que se celebra aquesta efemèride, quines espècies marines coneixen, el problema de la contaminació… i com poden contribuir a millorar les mars i oceans, etc. Al costat de la bola del món de la Biblioteca Infantil, es farà un recorregut per les mars i els oceans del planeta i es debatrà sobre la importància de cuidar-los.

A continuació, es preguntarà al grup si coneixen històries o contes sobre els oceans i s’ensenyaran alguns llibres de la biblioteca sobre ells. La narració se centrarà, després, en l’àlbum il·lustrat ‘La Balena’, un conte sobre la cura de la mar a través de l’amistat entre un xiquet i una balena encallada.

El final de l’activitat consistirà en la creació d’un oceà i els seus habitants a partir de materials reciclats com a rotllos de paper de WC, fils, cartolines reciclades, revistes velles, entre altres materials.

Aquesta és l’última Animació Lectora que se celebrarà fins al mes de setembre ja que la Biblioteca Infantil es converteix en seu de l’Escola d’Estiu de la Casa de Cultura i, en el mes d’agost, estarà tancada per vacances. Els préstecs i devolucions dels llibres podran realitzar-se a la Biblioteca d’Adults.