L’Associació de Veïns Nucli Antic presenta el nou número de la revista, amb un dossier especial “Falles”

12 novembre 2018|Burjassot

Revista Nucli Antic

La vesprada del passat divendres 9 de novembre va tindre lloc, en el Saló d’Actes de la Casa de Cultura, la presentació del nou número de la revista que, anualment, elabora l’Associació del Nucli Antic i l’Almara. Inma Ibáñez, presidenta de l’entitat, va ser qui va conduir aquest acte, donant la paraula en primer lloc a Arsenio Moraga, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Burjassot qui, a més de felicitar el Nucli Antic pel seu treball de divulgació cultural, va voler celebrar públicament amb els presents la recent notícia de la licitació de les obres del soterrament per haver sigut, durant anys, un exemple de lluita i unió veïnal.

En prendre la paraula, l’alcalde de Burjasssot, Rafa García, també va celebrar aquesta bona notícia per a després agrair el rellevant treball de divulgació cultural que el Nucli Antic fa amb aquesta publicació que ja ha arribat al seu número 19 i que, l’any que ve, complirà vint anys.

Després dels parlaments, la presidenta Inma Ibáñez va conduir, juntament amb un grup de col·laboradors, una aproximació al món de la història de les Falles, des del punt de vista dels artistes fallers. Amb música de fons i servint-se d’antigues fotografies, els assistents van conéixer com les formes de treballar en els tallers i la introducció de les Noves Tecnologies, han anat canviant, al llarg de les dècades, l’art d’elaborar un monument faller.

El dossier especial “Falles” de la revista aborda temes com el Gremi d’Artistes Fallers, la reivindicació de la presència de la dona en l’artesania fallera, la pólvora i la pirotècnia o les Falles a través de la història. Per a finalitzar, Inma Ibáñez va entregar un exemplar de la revista, editada per l’Ajuntament de Burjassot a totes les persones i entitats que han participat en la seua elaboració. A continuació, tots els presents van gaudir d’un xocolate calent.