L’Associació Teatral Paraules i Dones posa en escena ‘La casa en la que crecieron’

2 juny 2022|Burjassot

Des de 09/06/2022 fins a 09/06/2022

La casa en la que crecieron 9-06-2022

Passada i amb nota, al març, la seua cita ineludible amb el teatre més reivindicatiu en el Dia Internacional de la Dona, l’Associació Teatral Paraules i Dones torna a la càrrega, o més ben dit…a l’escenari. Dijous que ve 9 de juny, el grup de teatre de Burjassot posarà en escena l’obra ‘La casa en la que crecieron’. La funció tindrà lloc en el Centre Cultural Tívoli, a les 19h, amb entrada gratuïta.

‘La casa en la que crecieron’ (The House They Grew Up In) és una obra de l’escriptora i directora teatral Deborah Bruce, que es va estrenar en el teatre Minerva de Chichester, en 2017. Amb aquesta funció, que pretén donar visibilitat a les persones amb discapacitat intel·lectual, és amb la qual ara s’atreveix l’elenc d’actrius i actors de Paraules i Dones que, en aquesta ocasió, es posen baix de la direcció d’una d’elles, Ana María Castilla.

La trama submergeix als espectadors en un carrer residencial d’una urbanització, concretament a la casa on van nàixer els germans Peppy i Daniel, una casa que està plena de tot el que els dos germans han anat acumulant. Aqueixos “tresors”, l’aspecte excèntric de la parella i la salvatge tanca del jardí són les coses que els distingeixen de tots els altres que habiten en aqueix carrer. Quan el jove Ben visita la casa del costat, està buscant simplement amistat, però el que succeeix a continuació desafia la idea de veïnatge que tenen tota la resta de veïns. “La casa en la que crecieron” és una mirada tendra, fosca i divertida sobre una relació d’interdependència entre un germà i una germana, i de com se les arreglen quan el seu món esclata. Explora també com, en aquesta època d’ansietat, vivim al costat d’aquells que són diferents a nosaltres.

El repartiment de Paraules i Dones per a posar en escena La casa en la que crecieron està integrat per María José Jara, Miquel Amorós, Bruno Tello, Manoli Cebrián, Inma Ibáñez, Pilar Sanchís, Amparo Sogorb, Lina García-Puente, Mª Ángeles Hernández, Mª Ángeles Montero i Puri Laserna.