La Biblioteca Infantil celebra amb els més xicotets el Dia Escolar de No Violència i la Pau

29 gener 2018|Burjassot

Des de 30/01/2018 fins a 30/01/2018

Paz

El pròxim 30 de gener, quan es commemora l’aniversari de la mort del capdavanter pacifista Mahatma Gandhi, se celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau. Així, a més de les diferents celebracions que es programen en els diferents centres educatius, la Biblioteca Infantil també ha programat una animació especial per a celebrar aquesta jornada educativa no governamental, fundada a Espanya en 1964 com a punt de partida per a una educació no violenta i pacificadora de caràcter permanent.

A través d’aquesta activitat, que tindrà lloc el dimarts 30 de gener, a partir de les 18h en la Biblioteca Infantil, els xiquets i xiquetes que assistisquen coneixeran el perfil de personalitats molt importants en el context de la lluita per la pau com són Nelson Mandela, Martin Luther King o el propi Mahatma Ghandi. A més, podran reflexionar sobre valors com la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el necessari respecte als Drets Humans i a la pau.

Per a abordar tot açò, la tècnic de la Biblioteca Infantil responsable de l’activitat reunirà a tots els petits assistents entorn de la catifa blava para, entre tots i totes, descobrir el conte “Un chocolate muy especial”, una història creada per Eva María Riber Herráez que fomenta entre els més xiquets valors tan importants com el respecte a la diversitat, l’amistat i la gratitud. Produït per l’Associació Mundial d’Educadors Infantils, aquest conte per a xiquets i xiquetes d’educació infantil o preescolar, és un preciós conte on es fa especial recalcament en la igualtat entre tots els éssers humans, la valentia i el coratge per a defensa del ben comú i de la pau en el món. L’autora va ser la guanyadora, amb aquest conte del Concurs de Contes Curts per a educar en valors en l’edició de 2009.