La Cavalcada de l’Humor dona el tret d’eixida a les Falles, a Burjassot

13 febrer 2024|Burjassot

Des de 02/03/2024 fins a 02/03/2024

Fallas

Després de l’Exaltació de les Falleres Majors i Falleres Majors Infantils, emotiu acte que va reunir la família fallera de Burjassot en el Centre Cultural Tívoli el passat gener, el municipi donarà el tret d’eixida a la festa fallera amb la Cavalcada de l’Humor, en la qual la crítica, la sàtira i les disfresses més originals es deixaran veure pels carrers de Burjassot.

Això succeirà la vesprada del dissabte 2 de març a partir de les 18.00 hores. A continuació, l’aparcament del Pavelló Cobert acollirà l’actuació de l’Orquestra Euforia.

Un dia més tard, el diumenge 3 de març, a partir de les 11.00 hores, l’Ajuntament de Burjassot acollirà un dels actes fallers més solemnes: la signatura en el Llibre d’Honor dels màxims representants de la festa fallera de 2024 i el lliurament de les insígnies de l’Agrupació de Falles i del Consistori als nous delegats i delegades. A més, en este acte, es nomenarà també l’alcalde com a Faller d’Honor de les tretze comissions de Burjassot.

Una vegada finalitzat aquest acte, totes els presents es desplaçaran a la Casa de Cultura per a, sobre les 12.30 hores, inaugurar l’Exposició del Ninot 2024.

La següent cita que reunirà les Falles de Burjassot serà la Burjadespertà que se celebrarà, el diumenge 10 de març a partir de les 8.00 hores. Un acte que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot, a través de la Regidoria de Falles, dirigida per Estefanía Ballesteros.

En la setmana fallera, i després de la plantà dels monuments, l‘Auditori de la Casa de Cultura acollirà, el dissabte 16 de març a les 13.00 hores, el lliurament dels Premis 2024 i, a continuació, serà la mascletà, patrocinada pel Consistori, al carrer Pintor Goya.

Per a tancar els actes protocol·laris de les Falles 2024, el dissabte 16 de març, a les 18.00 hores, les tretze comissions falleres protagonitzaran l’Ofrena a la Mare de Déu de la Cabeza, desfilant pel recorregut habitual fins arribar a la plaça de l’Ajuntament, pel carrer Colón, on oferiran les flors a la patron al temps que formaran un bonic tapís, amb tots els rams.

Després d’este acte, les tretze falles de Burjassot viuran la resta de dies de festa amb la germanor que les caracteritza.