La campanya dels Pressupostos Participatius a Burjassot comença el 31 de gener amb la formulació de propostes

28 gener 2022|Burjassot

Presupuestos participativos IES VAE
Cartell Pressupostos Participatius valencià OK

La ciutadania de Burjassot, major de 16 anys, decidirà en què s’inverteixen 100.000 euros del Pressupost Municipal de l’exercici de 2022. La regidoria de Participació Ciutadana que dirigeix Yolanda Andrés ha posat en marxa la campanya dels Pressupostos Participatius, aprovada pel Ple Municipal en la primera sessió ordinària del 2022, celebrada dimarts passat 25 de gener. Amb els Pressupostos Participatius, els veïns i veïnes de Burjassot podran decidir en quines accions o iniciatives invertir una part del pressupost municipal, 100.000 euros en aquesta primera edició, a partir de la formulació i posterior votació de propostes d’inversió que constituïsquen una aportació al bé comú i millora del municipi. L’objectiu principal és la participació directa de la ciutadania en aquest procés, amb la finalitat d’establir les seues principals demandes i preocupacions en matèria d’inversió i incloure-les en el pressupost anual de l’any següent.

Les Bases dels Pressupostos Participatius estan disponibles en el Portal de Transparència.

La campanya començarà oficialment el 31 de gener, després d’una fase inicial en la qual l’Ajuntament, a través de la regidoria de Participació Ciutadana, ha dut a terme diferents accions informatives a fi de donar a conéixer als veïns i veïnes els objectius i funcionament dels Pressupostos Participatius. En aqueix sentit, aquesta mateixa setmana s’ha celebrat una taula informativa a les portes del Consistori i, d’altra banda, també s’ha acostat la campanya als instituts de Burjassot perquè la població jove també s’implique i participe formulant les seues pròpies propostes. En una de les imatges de la notícia, en l’IES Vicent Andrés Estellés reben la informació dels Pressupostos Participatius per part de Yolanda Andrés, regidora de Participació Ciutadana; Manuela Carrero, regidora d’Educació i Javier Naharros, regidor de Joventut de l’Ajuntament de Burjassot.

La primera fase dels Pressupostos Participatius, que s’estendrà del 31 de gener al 21 de febrer, consistirà en la formulació i recollida de les propostes que faça la ciutadania. Les propostes es podran formular en la plataforma www.burjassotparticipa.com i únicament serà necessari registrar-se amb un correu electrònic i un document oficial d’identificació. També hi haurà punts d’accés a la plataforma a la Casa de Cultura, en la seu de CEMEF i en la Piscina Municipal.

La segona fase de la campanya, del 31 de gener al 28 de febrer, consistirà en la recollida d’avals a les propostes que es vagen efectuant, una fase que es completarà amb la celebració d’un taller d’avals que tindrà lloc, en el si del Consell Municipal de Participació Ciutadana, el dimecres 9 de febrer. El calendari avançarà amb la següent fase, que s’estendrà del 28 de febrer al 13 d’abril i que consistirà en l’estudi de viabilitat jurídica, tècnica i/o pressupostària de les propostes formulades per part dels tècnics municipals.

Avançant cap al final de la campanya, del 18 d’abril al 18 de maig, la ciutadania disposarà de tot un mes per a votar les propostes finalistes, les que més avals hagen recollit, les quals quedaran publicades en la plataforma. Aquesta fase també es completarà amb nou taller del Consell Municipal de Participació Ciutadana, que tindrà lloc el 5 de maig i que se centrarà en el procés de votacions. El procés dels Pressupostos Participatius finalitzarà amb la selecció de la proposta o propostes viables seleccionades perquè, en 2023, l’Ajuntament de Burjassot inicie la seua execució.