La campanya de Cinema en Valencià torna a la programació del Centre Cultural Tívoli

12 març 2015|Burjassot

El millor cinema en valencià torna a la pantalla del Centre Cultural Tívoli de Burjassot de la mà de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot i de l’Agència de Promoció del Valencià de Burjassot (Aviva), comptant amb el patrocini de la Universitat de València, des del Servei de Política Lingüística. I ho farà dins de la campanya de Cinema en Valencià que, de manera gratuïta, arribarà al Tívoli els dimecres a les 20 hores.

La primera projecció, “Rastres de sànda”l, dirigida per María Ripoll i apta per a tots els públics, arribarà al Tívoli el 25 de març. Aquest drama conta la història de Mina i Sita, dues germanes separades després de la mort de la seua mare en un poble de l’Índia. Trenta anys després, Mina, convertida en una actriu d’èxit, s’assabenta que Sita està bé i que viu a Barcelona. Ara es diu Paula, és biòloga i no té cap record del seu passat.

En el mes d’abril dos seran les projeccions que acollirà el Tívoli. La primera, “Jimmy’s Hall”, dirigida per Ken Loach, es projectarà el 22 d’abril. També de gènere dramàtic, la pel·lícula mostra la història de l’activista irlandés, James Gralton. La segona de les pel·lícules del mes, “Camí a l’escola”, que es projectarà el 29 d’abril, és un documental que narra l’extraordinària història de quatre xics, Jackson, Zahira, Carlitos i Samuel, que han d’afrontar diàriament moltes dificultats i perills per arribar a l’escola. Ambdues pel·lícules són aptes per a tots els públics.

El cicle de Cinema en Valencià finalitzarà el 6 de maig amb la projecció de la comèdia romàntica de Woody Allen, “Màgia a la llum de la lluna”, que situarà l’espectador en la França dels anys 20, durant l’època daurada del jazz. Aquest film no és recomanable per a menors de 12 anys.

Tota la informació sobre el cicle de Cinema en Valencià pot consultar-se en cultura.burjassot.org, www.burjassot.org, www.cinemaenvalencia.com i en www.valencia.edu/spl.