La Casa de Cultura acull dues conferències organitzades des del grup “Burjassot Antic, història gràfica”

12 gener 2015|Burjassot

Dimecres que ve, 21 de gener, a partir de les 19:30 hores, la Casa de Cultura de Burjassot acollirà la celebració de dues conferències programades en aquest espai municipal des del grup de Facebook, Burjassot Antic, història gràfica.

La primera de les conferències serà a càrrec de la burjassotera Clara Pérez Herrero. Davall el nom Un paseo por el Museo, la conferència està dirigida “al canvi del concepte de museu que ha variat enormement des dels seus inicis. Actualment, els museus han superat els límits de l’edifici, les col·leccions contenen fons de molt diversa naturalesa, es plantegen discursos expositius des d’una perspectiva crítica i provocadora i han sorgit altres formats de gestió per fer partícip a la població”, tal com assenyalen fonts del grup. Les persones presents en la conferència donaran “un passeig pels museus de tot el món per conèixer diferents tipus de museus i plantejar-nos aquesta qüestió: si Burjassot tinguera un museu Com voldríem que fora?”. Clara és llicenciada en Geografia i Història, especialitzada en arqueologia i, a més, és especialista en la Gestió de Museus i Patrimoni, i actualment és Directora del Museu Comarcal de L’Horta Sud.

Maite Suñer Fuster serà la segona de les ponents de la vesprada que, en aquest cas, parlarà de Los Dinosaurios de la Serranía. Llicenciada en Biologia i especialista en l’àmbit de la paleontologia, Maite ha treballat en diversos projectes de recerca del Ministeri de Ciència i de la Universitat de València. També ha col·laborat en diverses campanyes d’excavació de vertebrats fòssils, i des de l’any 2001 ha estat codirigint moltes de les campanyes d’excavació de dinosaures que s’han realitzat en la regió muntanyenca. Atenent a aquestes campanyes, Maite tractarà d’explicar en la seua conferència “allò que llavors podria haver sigut aquesta regió a través d’una revisió històrica des de les primeres troballes realitzades en la zona a principis del segle XX fins als més recents, sense oblidar-nos de l’emblemàtic -Losillasaurus Giganteus- una de les primeres espècies de dinosaures sauròpodes definits en el nostre país i oposats en les proximitats del llogaret de Losilla, en Aras de los Olmos”.

Per a la celebració d’aquestes conferència, tal com han informat des del grup Burjassot Antic, història gràfica, es compta amb la col·laboració del grup de divulgació de dinosaures i paleontologia DINOS-ARAS, grup que compta també amb membres que formen part de Burjassot Antic.