La Casa de Cultura acull la presentació de tres llibres dins de l’activitat de les Biblioteques Municipals
9 maig 2016|Burjassot
L’actualitat literària centrarà les activitats d’animació lectora i promoció literària programades per les Biblioteques Municipals de Burjassot per al mes de maig. Concretament, el divendres 13 de maig, la Casa de Cultura acollirà la presentació de tres publicacions que arriben de mans de Salvador Bayarri, Eugénio d’Andrade i Jordi Sebastià, i Mercè Climent.
La Sala d’Audiovisuals del citat espai municipal acollirà a partir de les 19 hores la presentació del llibre “El juego de las esferas”, de Salvador Bayarri, un llibre pertanyent a la Trilogía de las esferas, saga d’aventures que combina els elements especulatius de la ciència ficció clàssica amb l’acurat detall i l’acció trepidant de la millor fantasia. Aquesta saga conta la història de Nadir, un xic que viu en una ciutat que sura sobre els núvols perpetus del planeta Mekham.
Nascut a València en 1967 i resident a Burjassot la major part de la seua vida, Salvador Bayarri és Doctor en Física i Llicenciat en Filosofia. La seua activitat professional gira entorn de la simulació 3D i la realitat virtual. Com a escriptor, a més de la citada trilogia, ha publicat un guió sobre la vida de l’escriptor Philip K. Dick i diversos relats de ciència ficció en revistes i antologies de gènere.
Una hora més tard, a les 20 hores, serà el tercer pis de la Casa de Cultura el que acollirà la presentació de “Memòria d’un altre riu”, d’Eugénio d’Andrade, amb traducció de Jordi Sebastià, i “Infinitamat”, de Mercè Climent, llibre que es va alçar amb el Premi Ibn Jafadia 2015. La presentació de tots dos llibres comptarà amb la presència del propi Jordi Sebastià, Josep Ballester, director de la col·lecció de poesia de Bromera, i de Maria Viu, vicepresidenta de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot.
“Memòria d’un altre riu”, d’Eugénio d’Andrade, amb traducció de Jordi Sebastià, mostra les creacions poètiques del gran autor portugués, considerat per molts com la veu més fèrtil i un dels poetes portuguesos, després de Pessoa, més universal de les últimes dècades.
Per la seua banda, Mercè Climent mostra en “Infinitamant” un poemari que parla d’amor en tots els seus vessants: estima, passió, dolor, record, sofriment…una obra que destaca per la sensualitat dels seus poemes amorosos i per l’encert d’uns textos que rememoren records de coses quotidianes.