La Casa de Cultura alberga la presentació del llibre “María de Benimàmet. Tras la otra musa de Sorolla”

9 maig 2023|Burjassot

Des de 11/05/2023 fins a 11/05/2023

Cartel Maria de Benimamet cast

La Casa de Cultura de Burjassot acull aquesta setmana la presentació del llibre “María de Benimàmet. Tras la otra musa de Sorolla”, de l’autor Jesús Hernándiz Badía. Concretament, la presentació tindrà lloc dijous que ve 11 de maig, a les 19.30 h i s’emmarca dins de la programació d’activitats d’Animació Lectora per a públic adult, preparada des de l’equip de Biblioteques Municipals.

Què va fer Sorolla en els estius de 1894 a 1896, a València? Qui era la misteriosa María de Benimàmet a la qual Joaquín va estar pintant durant aquests anys? El llibre presenta aquestes dues preguntes a les quals el seu autor pretén llançar llum. Una carta enviada per Joaquín Sorolla a María de Benimàmet en 1895 i el relat del besnet que la va interceptar serà el fil conductor que portarà als lectors a viatjar en el temps, al costat de l’anomenat Mestre de la Llum, per a gaudir amb ell de la València del segle XIX i dels seus voltants: el centre històric, La Malva-rosa, El Cabanyal o el barri de Benimàmet, així com fins i tot altres pobles valencians com Dénia o Alzira.

Jesús Hernándiz (Benetússer, 1975) és Diplomat en Empresarials per la Universitat de La Florida de Catarroja i Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de València però, des de la seua joventut, manté una gran afició pel dibuix i l’art. És un dels membres fundadors en xarxes socials de la pàgina d’aficionats a Sorolla més important d’Espanya i col·labora com a creador de continguts culturals.

Investigant en la biografia de l’artista valencià, Jesús va descobrir que Sorolla havia estat pintant en el barri de Benimàmet durant diversos anys i va donar protagonisme com a model a una veïna, María, cosa que li va moure a contar aquesta història i, al temps, rendir un homenatge a la terra valenciana, als seus costums i gastronomia i, per descomptat, a Sorolla just l’any del centenari de la mort del pintor valencià, que s’està celebrant en 2023.