La Casa de Cultura inaugura el mes de maig amb una nova exposició

26 abril 2017|Burjassot

Des de 02/05/2017 fins a 12/05/2017

Cartel Expo Ilustres valencianos

La Casa de Cultura de Burjassot començarà el mes de maig amb una nova exposició en la seua Sala A. Es tracta de la mostra de les il·lustracions del llibre “Il·llustres Valencians Il·lustrats”, de Migue Martí i Judith Coronado. L’exposició s’inaugurarà el 2 de maig a les 19 hores i es podrà visitar, en l’horari habitual de la Casa de Cultura, de dilluns a divendres de 8 a 21 hores, fins al divendres 12 de maig.

En aquesta ocasió, la mostra arriba de la mà de l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) de Burjassot, dirigida per la Regidora Maria Viu, vicepresidenta de l’IMCJB, i en la mateixa es recorda i honra la memòria de 95 personatges il·lustres valencians contemporanis en la setmana prèvia al lliurament del Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés, l’autor burjassoter més universal que també estarà present en l’exposició pictòrica. AVIVA ha declarat que “el fet que Estellés siga el poeta valencià més important del segle XX ens ha d’animar a tots a tenir-ho present i aquest és el motiu que hi ha darrere de l’exposició proposada, juntament amb la de fer visibles també a moltes valencianes oblidades. Tant és així que la seua il·lustració es presentarà en un format més gran, 61×91 que presidirà l’entrada de la Casa de Cultura“.

L’exposició es basa en el llibre de l’editorial Drassana “Il·llustres valencians il·lustrats” i marca la història d’un poble a través dels seus personatges indispensables, una obra creada com a homenatge als reconeguts i també destinada a (re) descobrir a aquells protagonistes que han actuat des de l’ombra amb l’objectiu de conèixer l’obra d’aquells veïns i veïnes que han fet molt més que posar nom als nostres carrers.

El dissenyador Migue Martí proposa una representació icònica de cadascun d’ells i la historiadora Judith Coronado aporta una nota biogràfica en un llibre que viatja des de l’any 1800 fins al 2015. El projecte presenta una selecció de valencians i valencianes nascuts entre els segles XIX i XX que van destacar per les seues notables aportacions al món de la cultura i de l’art, una exposició que pretén dedicar una especial atenció a les dones que han sigut històricament excloses de les publicacions, fet que ha dificultat el procés de documentació.