La Casa de Cultura, testimoni de la presentació dels actes per a commemorar el 25 aniversari de la mort de Vicent Andrés Estellés

23 març 2018|Burjassot

Presentació actes Estellés

Amb la presència dels seus fills i comptant amb l’assistència d’un gran nombre de veïnes i veïns del municipi que van fer que la Sala A de la Casa de Cultura es quedara xicoteta, s’han presentat a Burjassot els actes que es van a celebrar al llarg d’enguany en homenatge a Vicent Andrés Estellés, en el 25 aniversari de la seua mort. 

La primera a prendre la paraula en una vesprada tan especial per al municipi va ser Maria Viu, Regidora de Promoció del Valencià que, gràcies al treball d’AVIVA, l’Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Burjassot, artífex de la programació, va enumerar els diferents actes que acollirà el municipi amb motiu de l’aniversari d’Estellés. Maria va agrair enormement el treball realitzat per a la confecció de les activitats i perquè en la pròpia Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura ja es puga visitar l’exposició Vicent Andrés Estellés: De la imatge a la paraula, de la paraula a la imatge, que té com a comissari a Jordi Oviedo.

Després de les paraules de Maria, el tècnic responsable d’AVIVA Burjassot també va fer un recorregut per la programació d’actes preparada per a aquests mesos i va agrair la col·laboració de totes les persones i entitats que han posat el seu granet d’arena per a aconseguir que el programa siga una realitat. Una vegada finalitzada la presentació de les activitats, a la qual no van faltar tampoc la regidora de Cultura i Joventut, Estefanía Ballesteros i la regidora de Serveis Municipals, Olga Camps va tenir lloc la representació artística del Bolero de l’Alcúdia, amb lletra de Vicent Andrés Estellés, a càrrec del Taller de Danses de Bassot, de Burjassot.

La mostra que ja es pot visitar en la Casa de Cultura arreplega part del llegat artístic del poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés. Així, es poden contemplar obres tan importants com els manuscrits o documents mecanografiats originals de part del Mural del País Valencià (Homenatge a Teulada, Llibre del Puig o Retaule del Centenar de l’emploma) i edicions especials de col·leccionista, en les quals va participar, com Homenatge a Picasso, Document de Morella o Dues lletres per al bolero de l’Alcúdia, entre uns altres. A més, la col·lecció també inclou gravats i aiguaforts originals de grans artistes com Manuel Boix, Manuel Alfaro, Joan Verdú o Antoni Miró, que van il·lustrar gran part de l’obra poètica estellesiana.

Per primera vegada a Burjassot, es podrà gaudir d’aquesta exposició única i especial que podrà visitar-se fins al 13 d’abril en l’horari habitual de la Casa de Cultura, de dilluns a divendres, de 8h a 21h.

Més informació en AVIVA Burjassot, en el correu electrònic d’Aviva Burjassot aviva@ayto-burjassot.es o en el telèfon 666 46 92 73.