La celebració de la Gira per la Infància 2020 arranca amb la presentació de candidatures fins al 30 de setembre

15 setembre 2020|Burjassot

Gira 2020

La cinquena edició de la Gira per la Infància s’adaptarà a la situació sanitària que s’està vivint a causa de la Covid-19 i, per aquest motiu, la seua edició d’enguany, serà per primera vegada en format virtual.

Des del Consell Independent de Protecció de la Infància (CIPI) s’anima a totes les entitats, col·legis o col·lectius que treballen amb xiquetes, xiquets i adolescents a participar en l’edició d’enguany ja que “tindran l’oportunitat d’opinar sobre el dret a l’educació en temps de pandèmia”, tal com han assenyalat des del CIPI.

Les entitats interessades a participar en la Gira per la Infància 2020, projecte internacional la finalitat del qual és crear una cultura del bon tracte a través de la participació infantil, tenen fins al 30 de setembre per a presentar les seues candidatures a través de la web de la gira,  en la qual està tota la informació sobre el desenvolupament de la mateixa en la seua edició d’enguany.

Per primera vegada, la Gira per la Infància centrarà tot el seu protagonisme en xiquetes, xiquets i adolescents. S’estima que aproximadament 30 països dels cinc continents formaran part d’aquesta cinquena edició. Els xiquetes, xiquets i adolescents agrupats a través de consells de participació infantil, col·legis, grups scout, associacions, etc., compartiran a través del programa Zoom les seues vivències sobre el tancament de les escoles com a conseqüència de la COVID-19, així com les seues propostes per a aconseguir una escola que responga a les necessitats educatives i socials produïdes per la pandèmia.

Els resultats obtinguts es difondran en les xarxes socials a través de xicotets vídeos i s’enviaran informes a les institucions, administracions públiques i als principals governants de tot el món perquè facen el possible per considerar les propostes dels xiquets, xiquetes i adolescents.

Des de la Gira han elaborat també un VÍDEO PROMOCIONAL, protagonitzat per xiquets i adolescents, en el qual animen a participar en l’edició d’enguany; vídeo que pot a través del link