La celebració del Dia Internacional dels Museus, fil conductor de les activitats d’animació lectora del mes de maig a Burjassot

30 abril 2019|Burjassot

Des de 08/05/2019 fins a 08/05/2019

Bibliotecas mayo 2019

Amb l’arribada d’un nou mes, el de maig, l’equip de Biblioteques Municipals de Burjassot oferirà a les seues usuàries i usuaris un ampli ventall d’activitats d’animació lectora gratuïtes pensades per a totes les edats. Activitats que, en aquest mes, tindran com a fil conductor el Dia Internacional dels Museus que se celebra el 18 de maig.

El dimecres 8 de maig, a les 18 hores, tindrà lloc la primera de les activitats del mes, una animació lectora baix el títol “Un cuadro con trampa”, dedicada a Salvador Dalí. En l’activitat es coneixerà la figura del genial pintor i, a més, algunes de les seues famoses obres com “La imagen desaparece” que està inspirada en diversos quadres de Vermeer de Delf. Es llegirà en veu alta el conte que fa referència a l’obra i, com s’ha assenyalat, es coneixerà una mica millor la figura de Dalí. Per a finalitzar, els participants en l’animació utilitzaran la tècnica que usava Dalí, el surrealisme, per a pintar aquells elements que sorgisquen de la seua imaginació.

Dos dies més tard, el divendres 10 de maig, a les 19 hores, a la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura, tindrà lloc, a càrrec d’Arturo Gradolí la conferencia “Intel·ligència artificial i futur”. Informàtic de la Universitat Politècnica de València, Filòsof i Màster en Història de la Ciència i Comunicació Científica per la Universitat de València, Gradolí està molt compromés amb els drets humans, l’ètica, la RSE i el desenvolupament sostenible. A més, és l’autor del blog neorofilosofia.com, sobre filosofia i ciència i del llibre “Inteligencia artificial y desempleo tecnológico”.

Aquest mes de maig porta també una novetat important per al Club de Lectura, que tindrà l’oportunitat de formar part, en la Cafeteria de la Casa de Cultura, del Biblioforum dedicat a l’obra “Fangfang” que comptarà amb l’assistència de la seua autora, Paloma Robles. Aquesta activitat s’emmarca dins de la programació de la VLC Negra i arriba a la Casa de Cultura per a donar l’oportunitat a les components del Club de Lectura de desgranar l’obra de Paloma Robles i departir amb ella sobre aquesta. Serà el dissabte 18 de maig a les 12 hores.

En la recta final del mes, el dijous 23 de maig a les 18 hores arribaran a la Biblioteca Infantil “Las travesuras de chispita”, activitat basada en el pintor Seurat i en el seu quadre “Tarde de domingo en la isla de la Grande Jatte”. L’activitat consistirà en la lectura en veu alta d’un conte que fa referència al citat quadre a partir del qual, els més menuts  descobriran els detalls de l’obra i la manera de pintar del genial pintor. Aquesta mateixa tècnica, el puntillisme, la posaran en pràctica els participants en l’activitat creant les seues pròpies obres d’art.

El divendres 24 de maig serà la sessió mensual del Club de Lectura , a les 19 hores, a la Casa de Cultura i estarà dedicada, en aquesta ocasió, a José Luis Sampedro i a la seua obra, “La sonrisa etrusca”. 

Per a acabar les animacions de foment de la lectura del mes, el dimarts 28 de maig a les 18 hores a la Biblioteca Infantil, el pintor Richard Hamilton i el seu quadre “Interior II” serà el protagonista de l’activitat “Tengo que hacer un cuadro” i el dijous 30 de maig, de 17.30 a 19.30 hores arribarà una nova edició del Mercat del Bescanvi que, en el que va d’any, ja ha acumulat 462 intercanvis.

A aquestes activitats s’uneix la col·laboració de la Biblioteca Infantil amb Burjassot Ràdio els dimarts en el programa “Los peques de la radio” i la visita guiada que aquest mes, concretament el dilluns 13 de maig, farà el Col·legi Joan XXIII, tant a la Biblioteca com a la ràdio.