La ciutadania pot votar entre les sis propostes d’inversió més avalades i viables en la Campanya de Pressupostos Participatius 2022

22 abril 2022|Burjassot

Burjassot Participa

La Campanya de Pressupostos Participatius 2022 de l’Ajuntament de Burjassot, impulsada des de la Regidoria de Participació Ciutadana que dirigeix Yolanda Andrés, segueix endavant i acaba d’iniciar la seua següent fase. Així, entre el 21 d’abril i el 18 de maig, els ciutadans i ciutadanes podran votar entre les sis propostes que més avals han rebut i que, després fase d’estudi de viabilitat per part dels tècnics municipals, la seua execució ha sigut aprovada.

Els ciutadans i ciutadanes podran votar un màxim de dues propostes. Per a efectuar la votació, serà necessari el DNI i un correu electrònic vàlid. Les votacions han de realitzar-se a través de la plataforma burjassotparticipa. Les sis propostes d’inversió seleccionades són:

– Dotar d’equipament i mobiliari esportiu per al pavelló cobert i donar un millor i nou aspecte, així com millor organització i millora de l’espai (inversió de 31.024,40 euros).
– Reconstruir el mural “Estellés per píxels” en alguna façana municipal, o en més d’una, amb rajoles ceràmiques (inversió de 14.409,89 euros).
– Dotació d’un monòlit d’escalada al Parc de la Granja per a la pràctica del Boulder i escalada (inversió de 56.396,37 euros).
– Adequació i millora del Gos Park situat al carrer Maria Ros 21 (inversió de 16.388,03 euros).
– Dotació de mòduls biosaludables per a la pràctica d’exercici en el nou parc Maria Marzo (inversió de 6.301,68 euros).
– Revisió de l’entorn dels centres educatius de Burjassot, per a alliberar-los en la mesura que siga possible de places d’aparcaments de vehicles i dotar aqueixos espais de voreres més àmplies delimitades per jardineres, facilitant entorns escolars més saludables, lliures de sorolls i fums (inversió de 10.799,25 euros).

Les propostes que han sigut descartades ha sigut bé perquè no complien els criteris sobre els quals està basada la Campanya de Pressupostos Participatius, bé perquè no han rebut l’informe favorable de viabilitat per part dels tècnics municipals o bé perquè algunes d’elles ja estan en fase d’execució o pròxima execució per part del consistori.

La fase actual, la de votació de les propostes finalistes les que més avals van aconseguir en la fase anterior i a més, han rebut l’informe favorable de viabilitat per part dels tècnics i serveis municipals, es completarà amb un nou taller del Consell Municipal de Participació Ciutadana, que tindrà lloc el 5 de maig i que se centrarà en el procés de votacions. El procés dels Pressupostos Participatius finalitzarà amb la selecció de la proposta o propostes viables seleccionades perquè, en 2023, l’Ajuntament de Burjassot inicie la seua execució.

Amb aquesta primera edició dels Pressupostos Participatius, els veïns i veïnes de Burjassot podran decidir en quines accions o iniciatives invertir finalment una part del pressupost municipal, 100.000 euros en aquesta primera edició, a partir de la formulació i posterior votació de propostes d’inversió que constituïsquen una aportació al bé comú i millora del municipi. L’objectiu principal és la participació directa de la ciutadania en aquest procés, amb la finalitat d’establir les seues principals demandes i preocupacions en matèria d’inversió i incloure-les en el pressupost anual de l’any següent.