La regidoria d’Educació organitza un curs de formació sobre l’Autisme orientat a les famílies

22 gener 2020|Burjassot

Des de 28/01/2020 fins a 28/01/2020

Curso TEA

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Manuela Carrero, està realitzant, en el marc de les seues competències, diferents actuacions formatives encaminades a aconseguir la plena inclusió de l’alumnat amb trastorn de l’espectre autista (TEA) i amb problemes de comunicació.

En aquest sentit, s’ha organitzat una sessió formativa orientada a les famílies que, amb el títol “Eines per a famílies amb fills i filles amb TEA i/o problemes de comunicació”, tindrà lloc dimarts que ve 28 de gener, de 15:30h a 17h, en el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado (Plaza 9 d’Octubre, 11). La sessió formativa estarà impartida pels professionals del Centre d’Estimulació Primerenca d’Alboraia i, per a assistir, és necessari inscriure’s prèviament, seguint aquest ENLLAÇ, o telefonant al 96 364 04 25.

L’objectiu de la sessió és dotar a les famílies amb menors amb un diagnòstic de TEA o de problemes de comunicació de les eines pràctiques necessàries per a ajudar-los en el seu dia a dia, facilitant la comprensió i la comunicació amb els seus fills i filles.

Aquestes accions de sensibilització i formació entorn del TEA van començar amb iniciatives com “Burjassot, Ciutat amb Pictogrames”, amb la qual es van col·locar pictogrames en tots els espais públics del municipi, per a facilitar a aquestes persones la comprensió del seu entorn més pròxim i, al temps, per a acostar la realitat d’aquest col·lectiu a tota la població. Posteriorment, a l’octubre de 2019, es va realitzar una sessió formativa al professorat amb alumnat TEA a les seues aules, que els va proporcionar recursos educatius pràctics per a la plena inclusió d’aquest alumnat a les aules ordinàries.