L’Escola Infantil Municipal Llumenetes II participa en els Premis Sambori amb un conte infantil sobre la diversitat funcional

3 febrer 2021|Burjassot

Amb només dos i tres anys de vida, però amb molta il·lusió i guiats per les seues mestres, els petits usuaris i usuàries de l’Escola Infantil Municipal Llumenetes II participaran, dins de la seua categoria de 0 a 3 anys, en els anomenats Premis Sambori. Es tracta d’un certamen per a la promoció i difusió de l’ús literari del valencià en l’àmbit escolar que impulsa la Fundació Sambori i que, en 2021, aconsegueix la seua 23a edició.

A causa de la seua curta edat, els xiquets i les xiquetes de Llumnetes II participen en els Sambori amb una peça literària senzilla però ideal per a aquest tram d’edat tan primerenc: el conte. A més, servint-se d’aquesta estructura narrativa, els menudets de l’Escola Infantil han començat a treballar i a comprendre, amb l’ajuda de les seues mestres, un concepte com és la diversitat funcional i l’educació en valors a partir del reconeixement de “el diferent”. El relat que recull el conte, en valencià, diu així:

Aquesta història

va d´uns herois molt valents,

però a la vegada molt diferents.

 De moltes races i colors hi ha, és el que els fa ser únics i especials.

No ens podem oblidar dels que un aliat tenen, amb ells comparteixen momets i s´entretenen.

 Mitjançant la llengua de signes o el tacte,

aquest és el seu poder comunicar-se.

Tenir la capacitat de pensar diferent, aquest és… el seu superpoder

Sigues alt o baix, sigues gran o menut, el que importa és…que sigues volgut!

 Amb unes qualitats o altres

tots units estarem, perquè junts compartim i aprenem.

Amb una imatge molt cuidada a la qual no li falta detall, el conte té forma de mà i el text va acompanyat de dibuixos que representen diferents tipus de diversitat funcional així com diferents aliats en forma de cadires de roda, audiòfons o ulleres.