“La España del maquis (1936-1965)”, de José Antonio Vidal Castaño, es presenta en la Casa de Cultura

12 abril 2017|Burjassot

Des de 27/04/2017 fins a 27/04/2017

la españa de los maquis

Les Biblioteques Municipals de Burjassot tancaran les activitats d’animació lectora i de foment de la lectura del mes d’abril, el més lector de l’any, amb la presentació del llibre de José Antonio Vidal Castaño, “La España del maquis (1936-1965)”. Una presentació que tindrà lloc dijous que ve 27 d’abril a les 19 hores en la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura i a la qual estan convidats totes i tots els veïns de Burjassot.

“La España del maquis (1936-1965)” posa en qüestió mites i valoracions anteriors, anteposant el qualitatiu al quantitatiu, apreciant els fets i les dades en funció del seu context i de les passions i interessos que van teixir els escenaris de lluita.

Doctor en Història i escriptor, José Antonio Vidal Castaño conrea tant l’assaig històric com la narrativa de ficció o la poesia. Bon lector, col·laborador en revistes especialitzes i premsa, conferenciant…les seues línies de recerca se centren en els aspectes polítics, militars i culturals de la II República, la Guerra Civil, l’exili republicà espanyol i la resistència armada contra Franco, el maqui. Com a narrador i amant de la poesia, la seua temàtica és molt variada abastant des de la crònica novel·lada al fantàstic i surrealista amb derivacions cap al criminal, l’erotisme i l’humor. És autor de diferents llibres, tals com a Ciudad Sitiada, La memoria reprimida. Historias orales del maquis o Asalto al tren pagador,  entre uns altres.

Entre els guardons obtinguts, José Antonio s’ha alçat amb el Premi de Relats “Noches de Terror”, de Rentería, ha sigut finalista al Premi Internacional de contes Max Aub i ha sigut Premi Nit de Sant Elies, en 2014, del Centre d’Estudis Local (CEL) de l’Eliana, entre uns altres.

José Antonio comptarà, com a presentadora de l’acte, amb María García-Lliberós, llicenciada en Ciències Econòmiques i en Ciències Polítiques i Sociologia per les Universitats de València i Madrid i escriptora de novel·les com La encuestadora, Equívocos, Babas de caracol o Diario de una sombra. María ha sigut directora general de Mitjans de comunicació de la Generalitat Valenciana i del centre territorial de TVE a la Comunitat Valenciana.