L’Exaltació de les Falleres Majors inicia els actes fallers a Burjassot

23 febrer 2023|Burjassot

Fallas 2019

Immers de ple en la festa fallera, Burjassot donarà el tret d’eixida al calendari per a commemorar la festa de totes les valencianes i els valencians amb a Exaltació de les Falleres Majors, que tindrà lloc dissabte que ve 25 de febrer, a partir de les 18.00 hores, en el Centre Cultural Tívoli.

Abans de l’Exaltació, l’alcalde de Burjassot, Rafa García, acompanyat de la regidora de Falles, Estefanía Ballesteros i del president de l’Agrupació de Falles, José María Caballero, rebran a les Falleres Majors i Falleres Majors Infantils a les portes del Tívoli, al costat dels seus presidents, presidentes i presidents Infantils. Després de l’Exaltació, es farà lliurament també de les Recompenses falleres i de les Insígnies de Plata de la Ciutat de Burjassot.

Després d’aquest primer acte faller, Burjassot continuarà gaudint de la festa fallera el dissabte 4 de març, a partir de les 18.00 hores, amb la Cavalcada de l’Humor en la qual les 13 comissions falleres recorreran els carrers del poble amb la seua sàtira, crítica i humor habitual. Un dia més tard, el diumenge 5 de març a les 11.30 hores, la cita serà a l’Ajuntament de Burjassot, on es viurà un dels actes més solemnes, el nomenament de l’alcalde com a Faller d’Honor de les Falles de Burjassot i la signatura en el Llibre d’Honor del Consistori dels màxims representants de la festa fallera de 2023.

Una vegada finalitzada la signatura i el lliurament de les insígnies als nous delegats, totes i tots els presents es desplaçaran fins a la Casa de Cultura, on es procedirà a la inauguració de l’Exposició del Ninot, la qual es podrà visitar fins al dia 14 de març.

El diumenge 12 de març, l’olor de pólvora inundarà els carrers de Burjassot amb la Burjadespertà que, a partir de les 08.00 hores i eixint des de la Plaça de la Concòrdia, despertarà al municipi i li anunciarà que ja està en Falles. La Penya El Coet, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament i de l’Agrupació de Falles és l’encarregada de coordinar aquest acte per al qual és necessari inscripció prèvia.

En la recta final de la festa fallera, el dijous 16 de març serà un dels més bonics per a Burjassot ja que, a més del lliurament de premis de les diferents modalitats, a l’Auditori de la Casa de Cultura a partir de les 13.00 hores i de la mascletá, patrocinada per l’Ajuntament, aproximadament a les 14.00 hores, tindrà lloc l’Ofrena a la Patrona del municipi, la Mare de Déu de la Cabeza.

A les 18.00 hores, les Comissions falleres de Burjassot començaran a desfilar i a honrar a la seua patrona, pel recorregut habitual, que els portarà a la Plaça de l’Ajuntament, pel carrer Colón, on depositaran les seues flors per a crear un bonic tapís.

Després d’aquest acte, les tretze Falles de Burjassot viuran la resta de setmana fallera, amb la germanor que les caracteritza.