L’esplanada del Pati de Les Sitges de Burjassot reobri al públic

13 abril 2022|Burjassot

Patio de Los Silos Burjassot

A partir de hui mateix, dimecres 13 d’abril de 2022, l’Ajuntament de Burjassot reobrirà l’esplanada del Pati de les Sitges, que podrà tornar a rebre a ciutadans i visitants. Finalitza així un llarg període en el qual tot el recinte ha romàs tancat, primer per l’execució de les obres de restauració del conjunt arquitectònic després de l’ensulsiada de part del mur perimetral en 2018, i després per una pandèmia que desgraciadament va aconseguir parar el món en molts sentits. Així, des de hui i diàriament, l’esplanada del Pati de les Sitges estarà oberta, de 9 h a 21 h, per al passeig i descans de les persones que vulguen gaudir d’una estona en un dels llocs més màgics i emblemàtics del municipi de l’Horta Nord.

Burjassot torna a tindre el seu monument més emblemàtic obert. Han passat quasi quatre anys des de l’última vegada que es va poder passejar per l’esplanada del Pati de les Sitges, i ara és el moment de tornar a fer-ho, recuperant la normalitat, recuperant un espai de festa i descans, un espai històric per a tots aquells que el vulguen gaudir. El passat ja és un record, amb la gestió de les obres d’emergència i l’arranjament del mur nord-est, i allò realment important ara és el futur del monument. Aquest Ajuntament farà tot el necessari i més per a assegurar aquest futur” ha declarat l’alcalde de Burjassot, Rafa García García.

Junts, totes les administracions que intervenen en la seua conservació, emprenem un camí per a la seua posada en valor, perquè els dos milions d’euros consignats en els Pressupostos Generals de l’Estat permeten el seu manteniment i la seua rehabilitació per al gaudi de tots, ara i en un futur” ha finalitzat García.

Al novembre de 2020 finalitzaven les obres d’emergència sobre el mur del Pati de les Sitges obrint de nou, l’Ajuntament, la totalitat del passeig de Concepción Arenal. Però en aqueixes dates, Burjassot i la resta del món estava immers en una pandèmia que, en els seus moments més crus, va suposar un confinament mai abans conegut i el tancament de tota mena d’instal·lacions d’oci i esbarjo, Les Sitges entre elles.

Amb el retorn progressiu de la normalitat, Les Sitges de Burjassot, conjunt arquitectònic declarat en 1982 Monument Historicoartístic Nacional, que va començar a gestar-se allà per 1573 per a convertir-se en el graner de València, mira al futur amb optimisme i concretament amb la mirada posada en la seua futura rehabilitació integral. La inversió recollida en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2.040.000 euros per a la “posada en valor del Pati de les Sitges de Burjassot”, aprovat pel ministeri de Foment a la Comunitat Valenciana s’aconseguia en 2019 i ara un protocol d’actuació aprovat pels consistoris implicats, Burjassot i València, i el propi ministeri ha donat lloc a un concurs d’idees del qual eixirà el projecte final per a la restauració que un monument com Les Sitges mereix.