La Falla Domingo Orozco- Bailén celebra la seua XXII Setmana Cultural dedicada a la indumentària valenciana masculina

29 octubre 2019|Burjassot

Des de 02/11/2019 fins a 09/11/2019

Semana Cultural Falla Domingo Orozco 2019

Les Falles de Burjassot continuen celebrant diferents actes culturals i, entre ells, la setmana vinent destaca la celebració de la XXII Setmana Cultural de la Falla Domingo Orozco- Bailén, dedicada enguany a la indumentària valenciana masculina.

La setmana cultural començarà el dissabte 2 de novembre, a les 19.00 hores a la Casa de Cultura, on el grup de teatre “El Teló”, de la comissió burjassotera posarà en escena l’obra “Un home. Una dona i un sofà”. A més, hi haurà també play-backs organitzats per la Falla i, a les 22.00 hores es desplaçaran al Casal per al sopar de cabasset.

El diumenge 3 de novembre, a les 11.00 hores serà el Campionat de Pispes, en col·laboració amb l’equip de “Jocs Tradicionals El Piló” i, ja a les 14.00 hores hi haurà calderes d’arrós amb fesols i naps per a la comissió.

La inauguració de l’exposició “Indumentària Valenciana masculina” serà en el propi casal el dilluns 4 de novembre a les 20.30 hores i, a continuació, se celebrarà un vi d’honor. Un dia més tard, el dimarts 5 de novembre a les 19.30 hores i també en el casal, Víctor Peris Delgado serà l’encarregat d’impartir la xarra “Indumentària masculina en general”. Després, a les 21.30 hores tindrà lloc el sopar de cabasset i, a les 22.00 hores començarà el Campionat de truc.

A la meitat de la setmana, el dimecres 6 de novembre, a les 19.30 hores, tindrà lloc un col·loqui per a parlar de la indumentària de l’home i la seua evolució al llarg del temps fins a l’actualitat. En el mateix participaran Luis Calderón Simón, Pepe Barat Blasco, Carmen Lluch Martínez i Fernando Aparicio Sánchez. Una vegada finalitzat, serà el tradicional sopar de sobaquet i, a les 22.00 hores, s’iniciarà en Campionat de parchís.

Luis Calderón Simón visitarà de nou el casal de la Comissió el dijous 7 de novembre a les 20.00 hores per a impartir la xarra “Indumentària bàsica tradicional d’home”. A continuació, tindrà lloc la clausura de l’exposició, el sopar de cabasset i l’inici del Campionat de dominó.

El divendres 8 de novembre es celebraran els quarts de final i la semifinal dels Campionats de truc, parchís i dominó, el sopar casolà i, a les 23.30 hores, tindrà lloc l’espectacle de la drac queen “Amina Pecaminosa”, oferit per la pròpia comissió. Tot en el Casal de la Falla.

Les activitats de la setmana cultural finalitzaran el dissabte 9 de novembre a les 17.30 hores amb les finals dels jocs de taula. Així mateix, tindrà lloc un berenar per als infantils i, a continuació, es farà el concurs de dibuix per a la portada del Llibret Infantil de les falles de 2020. Després del bou de foc pensat per als xiquets de la comissió, tindrà lloc el Concurs Gastronòmic al carrer del casal, amenitzat per la xaranga “Aventa-li Fort” per a, després del sopar, fer el lliurament de tots els Concursos de la XXII Setmana Cultural.

Com a fi de festa, hi haurà discomòbil per a la Comissió a càrrec de DJ Iván Granero.