La festivitat de Sant Antoni Abat es celebrarà a Burjassot el 23 de febrer

30 gener 2020|Burjassot

Des de 23/02/2020 fins a 23/02/2020

San Antonio 2020

El pas del temporal “Gloria” per Burjassot va fer que, necessàriament, s’haguera d’ajornar la Festivitat de Sant Antoni Abat, amb la tradicional benedicció dels animals, prevista inicialment per al 19 de gener. Ara, la regidoria de Benestar Animal, dirigida per Juan Manuel Hernando, juntament amb la Penya El Cavall i Pepe “Pancheta” al capdavant, han fixat la celebració d’aquesta festivitat per a diumenge que ve 23 de febrer. L’existència d’altres actes municipals i el compromís prèviament adquirit dels carros de tir i genets amb altres localitats que també celebren Sant Antoni, han fet que la festa dels animals a Burjassot s’haja demorat en el calendari.

No obstant això, l’organització de la festa es manté exactament igual, amb una benedicció que estarà a càrrec del rector de l’Església de San Miguel, Javier Abad Chismol mentre que Eduardo Alfaro, tornarà a exercir de comentarista en el desenvolupament de la festa. La benedicció dels animals començarà sobre les 12 del matí en la Plaça dels Furs, després de la celebració prèvia de l’Eucaristia que tindrà lloc a l’Església de San Miguel, a les 11h. Els primers a desfilar seran, com és habitual, els components de la Societat Protectora d’Animals de Burjassot (SPAB), que obriran la desfilada d’animals.

Com a novetat en l’edició d’enguany, a partir de les 10h, es podran visitar les carpes de diferents protectores i comerços relacionats amb el món animal. En aquestes carpes, els veïns i les veïnes que s’acosten obtindran informació sobre la important tasca que les protectores realitzen en defensa dels animals abandonats i així com dels productes i articles més actuals, en matèria de mascotes. Les carpes seran de les protectores *Modepran i “Naturaleza y animales”, i dels comerços Hocicos Box i Kaykun Care. A més, també estarà present Andrea Bertomeu Esteve, autora del llibre “Phérroes”.

A totes les persones que s’acosten a les carpes esmentades se’ls entregarà una botella commemorativa del Dia de Sant Antoni, útils per a facilitar la neteja de les miccions dels animals de companyia en la via pública. A més de la benedicció, tots els amos i ames dels animals que desfilen, també rebran la citada botella i el tradicional obsequi de Sant Antoni: el brioix de pa, la garrofa i l’estampa, mentre que els carros de tir rebran enguany un lot de neteja per als cavalls.

Com sempre i perquè la festa es desenvolupe amb normalitat en la Plaça dels Furs, es comptarà amb el treball de la Brigada Municipal d’Obres, de la Policia Local de Burjassot i de Protecció Civil. Animals de companyia de les més variades espècies acompanyats dels seus orgullosos amos, elegants genets i amazones a lloms d’estilosos cavalls i carros de tir procedents de localitats veïnes i, amb el de Burjassot tancant la desfilada. Tots es donaran cita ajuste a la Plaça dels Furs per a gaudir d’unes de les cites festives més esperades de Burjassot.