La història de Roc, Sant Roc…i el gos

10 juny 2020|Burjassot

San Roque

Hui és dimecres i Roc, un xiquet procedent d’un temps indeterminat amb la capacitat de viatjar pel temps i l’espai, torna a aparèixer en la realitat del Burjassot del segle XXI. Al llarg de les setmanes, Roc, una creació de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament que treballa per a la dinamització del Patrimoni, ha anat destil·lant les seues memòries i records viscuts en aquest poble al qual estima tant.

Des dels inicis del confinament, Roc ha sigut fidel a la seua cita amb els ciutadans i ciutadanes de Burjassot i, relat a relat, vídeo a vídeo, els ha contat el secret de la Granja i també el de Tintín i les taronges blaves. També ha fet gala de la seua amistat amb il·lustres personatges com Vicent Andrés Estellés i Giacomo Lauri Volpi i Maria Ros, o Antonio Ozores i Donya Carolina Álvarez, entre altres.

Ara que Roc comença a acomiadar-se perquè sembla que li reclamen en un altre temps i en un altre espai, no podia deixar de rememorar aquella fugaç trobada amb un home envoltat de misteri. Va ser a prop de la pujada de l’Ermita dels patrons, una vesprada, quan Roc va reparar en què un graciós gosset li seguia. Tot seguit, l’home misteriós va aparéixer per a reclamar al gos en propietat. Sense més, Roc els va veure allunyar-se, reparant a l’instant que a aquell gos….li faltava la cua. Aquell home amb capa, que caminava ajudant-se d’una antiga vara de fusta, va resultar ser ni més ni menys que el patró de Burjassot, Sant Roc.

Tant el RELAT com el VÍDEO de “El gos de Sant Roc” estan disponibles en la web municipal. La setmana que ve, Roc començarà a acomiadar-se de Burjassot, tot i que encara té algunes històries preparades.  I ho farà fent una de les coses que més li agraden: menjant. I més concretament, berenant…figues bordissot.