La novel·la continua sent el gènere amb més adeptes a les Biblioteques Municipals, que van continuar sumant socis i sòcies en el 2019

13 març 2020|Burjassot

Balance Bibliotecas

Les Biblioteques Municipals de Burjassot, tant la d’adults com la infantil, continuen sumant socis i sòcies i continuen oferint un gran servei de préstecs de llibres, material multimèdia i consulta de premsa. Les dades aportades en aquests dies, del seu balanç de 2019, així ho testifiquen i mostren, amb això, la gran qualitat del servei i del treball que desenvolupa al llarg de l’any.

Així, en el 2019, les Biblioteques Municipals arribaven als 12.970 socis, 11.212 a la Biblioteca d’Adults, amb un augment de 406 socis, i 1.758 en la Infantil, amb un augment de 200 socis. Aquestes xifres revelen que, en el cas de la Biblioteca d’Adults, 10.307 dels socis que fan ús del servei són del municipi mentre que, la resta, són de localitats veïnes com Godella, Paterna, Rocafort, Bétera o Moncada, destacant els 807 socis que provenen de la capital, València.

Amb prop de 50.000 fons bibliogràfics, 11.000 fons de material multimèdia i 3.600 fons d’hemeroteca, les Biblioteques Municipals de Burjassot han tancat el 2019 amb unes dades molt positives en matèria de préstecs del citat material.

Així, en el cas dels fons bibliogràfics, a la Biblioteca d’Adults la novel·la continua sent el gènere preferit pels usuaris i usuàries, amb 18.206 préstecs, seguida dels llibres de temàtica infantil, amb 1.160 préstecs, filosofia, amb 752 préstecs o història, amb 728, ens altres matèries. En el cas de la Biblioteca Infantil, el major nombre de préstecs, 3.941, arriba des dels llibres per als més menuts seguits dels llibres juvenils, amb 607 préstecs i la novel·la i el còmic, amb 158 i 68 préstecs, respectivament.

Entre les novel·les preferides pels lectors de Burjassot està la de Javier Sierra, “El fuego invisible”, la de Jerónimo Tristante, “Nunca es tarde”, o la d’Arturo Pérez Reverte, “Eva: una aventura de Lorenzo Falcó”, sent els autors amb major nombre de préstecs Megan Maxwell, John Grisham o Nora Roberts, sense oblidar als mateixos Javier Sierra i Arturo Pérez Reverte.

Per part seua, a la Biblioteca Infantil, els llibres més demandats pels seus usuaris i usuàries han sigut les sèries dels personatges Gerónimo Stilton o Tea Stilton, els llibres “Letras y palabras” i “El genial mundo de Tom Gates” o la sèrie de El Diario de Greg, de Jeff Kinney.

Finalment, cal destacar, quant als fons de l’hemeroteca, que la publicació més prestada és la revista oficial de National Geographic i, en el cas dels fons multimèdia, “Los increíbles”, “Río” o “El origen de los guardianes” són els que major nombre de préstecs van sumar al llarg de l’any passat.