La nutricionista municipal aporta recomanacions per a reforçar la vitamina D

1 abril 2020|Burjassot

Recomendaciones vitamina D

El nostre cos genera vitamina D naturalment, quan la pell s’exposa directament al sol. Però les estrictes restriccions a l’hora d’eixir al carrer que ha portat amb si quarantena, han reduït notablement l’accés fàcil diari a la llum solar.

Així les coses, durant els dies i setmanes que dure el confinament, cal buscar opcions alternatives perquè l’organisme continue rebent la seua aportació en vitamina D, nutricionalment fonamental, ja que serveix com a vehicle per a l’absorció del calci, un mineral essencial per al desenvolupament, creixement i manteniment fort dels ossos.

En aquest sentit, la nutricionista que forma part de l’Equip d’Educació, a l’Ajuntament de Burjassot, Sandra Amores, realitza una sèrie de consells i recomanacions a fi de continuar oferint a l’organisme bones dosi de vitamina D. En elles, destaca Amores, que almenys 15 minuts al dia, hem de buscar una certa exposició al sol, des de finestres, balcons i terrasses, sempre respectant les recomanacions sanitàries.

D’altra banda, i des del punt de vista de l’alimentació, es recomana la ingesta de peixos com a salmó, verat, tonyina, sardines, anxoves, gambes o arengs, a més d’ous, lactis i bolets. També aporten vitamina D aliments com la fruita seca i les llavors de lli, les llentilles, el pa o l’arròs integral.