La Plaça de l’Ajuntament de Burjassot, escenari d’un famós videojoc

14 gener 2021|Burjassot

Ajuntament Burjassot Ustwo Games
Alba

La Plaça d’Emilio Castelar de Burjassot, amb l’emblemàtica façana del seu Ajuntament al fons, s’ha convertit en l’escenari d’una de les pantalles del videojoc “Alba: a wildlife adventure”, la nova creació de l’estudi londinenc Ustwo Games, responsable també d’altres videojocs anteriors de renom com Monument Valley o Assemble with care, entre altres.

El responsable que aquest nou videojoc incloga en els seus gràfiques escenaris tan recognoscibles com la Plaça de l’Ajuntament de Burjassot, però també l’Ermita de Nàquera, el Castell de Serra o el Palmar, així com l’Albufera i els seus arrossars és el valencià David Fernández Huerta, director d’art de Ustwo Games i director creatiu d’aquest videojoc qui, des de fa set anys, treballa per a l’estudi anglés. Amb “Alba: a wildlife adventure”, David ha volgut plasmar en els escenaris per on es mou Alba, l’aventurera protagonista del videojoc, els records de les seues vacances en la costa valenciana i els seus voltants.

En menys d’un mes, des de la seua estrena, el joc ja ha aconseguit més de 377.830 descàrregues. Està disponible en dispositius iOS i en PC a través de Steam, i pròximament eixirà també disponible per a la consola Nintendo Switch. El joc infantil, allunyat d’escenaris i missions violentes, promociona el coneixement de la fauna mediterrània així com la protecció del medi ambient. El seu vessant solidari, a més, està fent que, per cada descàrrega, es plante un nou arbre.

El videojoc en si està protagonitzat per Alba, una jove que visita als seus iaious en una illa imaginària de la mar Mediterrània, anomenada Pineda de Mar. L’objectiu inicial de la xiqueta no és un altre que passar les vacances d’estiu amb ells, mentre aprofita per a conéixer els voltants del lloc i gaudir de la seua naturalesa salvatge al costat de la seua amiga Inés. No obstant això, un perill amenaçarà sobtadament a un animal de la zona i Alba no dubtarà a eixir al seu rescat. A més, en la seua lluita, Alba impulsarà una iniciativa d’ajuda i protecció a la fauna de la zona i per a salvar l’illa de l’especulació urbanística, ja que l’alcalde vol convertir l’abandonada reserva natural en un hotel de luxe. Així, els jugadors hauran d’ajudar a Alba, tant a conéixer l’hàbitat de l’illa com a realitzar una sèrie de missions relacionades amb la cura de l’entorn natural i el medi ambient.

Els escenaris del videojoc, ambientats en la costa valenciana, es caracteritzen per lluir el característic blau del cel mediterrani i una paleta de colors en la qual els es han inspirat en les obres del pintor valencià Joaquim Sorolla.