La Policia Local atén més de 600 serveis relacionats amb animals de companyia

19 febrer 2018|Burjassot

datos UPAN

La Unitat de Protecció Animal de la Policia Local de Burjassot (UPAN), dirigida des de la Regidoria de Policia i Seguretat Ciutadana, del regidor Manuel Pérez Menero, ha presentat en aquests dies la seua memòria de serveis atesos al llarg de 2017. Unes dades en les quals es pot comprovar que el treball de la unitat ha anat augmentant de manera exponencial al llarg d’aquests anys i que li ha portat a actuar en més de 600 serveis, concretament, 648.

Cal destacar que, d’aqueixos serveis, 229 han sigut per molèsties d’animals, principalment lladrucs de gossos, realitzant en aquests casos, per part de la Policia Local, labors de mediació entre els afectats. Així mateix, s’han arreplegat 116 animals de la via pública. En aquest cas, la majoria dels animals han sigut portats a les dependències de la Policia Local per a poder localitzar als seus amos i, en el cas de 25 animals, ha sigut la pròpia Policia Local la qui ha arreplegat als animals en el carrer.

Dels animals arreplegats, aproximadament, uns 75, han sigut retornats als seus propietaris, ja que s’havien perdut, mentre que la resta se’ls ha quedat la societat protectora d’animals de Burjassot (SPAB).

La Policia Local ha efectuat també prop de 50 controls d’animals comprovant amb els seus amos la documentació i realitzant prop de 30 denúncies per mancar el xip o per no arreplegar els excrements dels animals. Des de la Policia Local també s’ha sancionat als propietaris de gossos que no anaven degudament subjectes. A totes aquestes actuacions s’uneix la realització d’un atestat per un presumpte delicte de maltractament animal amb resultat de mort del mateix.

Com s’ha assenyalat, l’atenció d’aquests serveis ha augmentat de manera clara a Burjassot, ja que dels 347 casos atesos en 2014, els 478 de 2015 i els 517 de 2016 s’ha passat a la xifra de 648 casos en 2017, com s’ha assenyalat. Un creixement que coincideix amb la creació de la UPAN, unitat de referència per a les ciutadanes i els ciutadans de Burjassot en matèria d’animals de companyia.