La Policia Local cursa diferents denúncies a amos de gossos potencialment perillosos

19 gener 2023|Burjassot

perros

Al llarg de l’extint 2022, la Policia Local de Burjassot, en l’àrea de Benestar Animal que dirigeix Juan Manuel Hernando, ha denunciat a diversos ciutadans i ciutadanes de Burjassot, per la tinença de gossos catalogats com potencialment perillosos, sense disposar de la llicència corresponent. La ciutadania ha de saber, que encara no existeix cap llei que permeta la tinença d’aquesta mena d’animals sense obtindre prèviament la llicència que emet el Consistori, concorde a la legalitat vigent.

L’obtenció de la llicència per la tinença de gossos potencialment perillosos és gratuïta i s’ha de sol·licitar per registre d’entrada a l’Ajuntament de Burjassot, sent necessaris els següents documents: la documentació de l’animal, un certificat d’aptitud psicològica i l’assegurança de responsabilitat civil. A més, aquests cans han de circular per la via pública sempre amb corretja curta, no extensible i morrió.

Les principals races que requereixen l’obtenció de llicència són: American Staffordshire, American Pit Bull, Rottweiler, Doberman, Fila brasiler, gos de presa canari, gos de presa mallorquí, Bullmastiff, Bull terrier, Dogo de bordeus, Tosa Inu, Dogo argentí i mastí napolità, així com tots les seues respectius creus.

La Policia Local de Burjassot informa que un correcte ensinistrament d’aquests animals és fonamental per a evitar problemes i accidents. Aquest tipus de gossos no és aconsellable per a qualsevol possible propietari o propietària, ja que es requereix un extra de responsabilitat i un caràcter ferm, així com temps per a dedicar a la seua educació, al seu ensinistrament i als seus passejos.