La Policia Local forma als escolars en educació vial i en l’ús responsable d’internet

6 novembre 2017|Burjassot

PLB- Charla peligros internet octubre 2017

Atenent a la demanda i a les necessitats dels centres escolars de Burjassot i continuant amb les seues funcions de prevenció, els components de la Policia Local del municipi es converteixen, al llarg del curs, en professors per a formar als xavals en matèries com l’educació vial o la importància d’un ús responsable d’internet per a evitar possibles problemes.

Així, des de la Policia Local de Burjassot, dirigida pel regidor Manuel Pérez Menero, s’han iniciat les xerrades preventives en les dues matèries assenyalades: educació vial i els perills d’internet.

En el primer dels casos, els perills d’internet, les xerrades han començat en el Col·legi Villar Palasí amb els alumnes de cinqué de primària. Els agents de la Policia Local han aconsellat als menors sobre l’ús de les noves tecnologies, precaucions a tenir en compte a l’hora de navegar per la xarxa, els delictes més comuns entorn d’aquest tema, la gravetat del ciberassetjament…

En el cas les xerrades sobre seguretat vial s’han iniciat en secundària, concretament amb l’alumnat de quart de l’ESO del Col·legi La Nativitat. Per la seua banda, l’agent encarregat d’impartir aquestes classes explica com ha de ser el comportament del vianant, la importància de l’ús del casc amb bicicleta o les greus conseqüències de no portar cordat el cinturó de seguretat en cas d’accident de trànsit, entre altres qüestions.

En aquest cas, s’ha desenvolupat la primera de les tres sessions que es realitzen al llarg del curs escolar. En una segona xerrada se centrarà en els accidents de trànsit i els primers auxilis i en l’última es parlarà sobre el ciclomotor, els efectes de l’alcohol en la conducció i altres aspectes legals.