La Policia Local de Burjassot rescata a sis caderneres caçades de manera il·legal

28 gener 2019|Burjassot

caza furtiva jilgueros

La Policia Local de Burjassot ha procedit a rescatar, en dues actuacions, a sis ocells caderneres que havien sigut caçats de manera il·legal en el municipi. Alertats per la ciutadania, els agents van tindre coneixement que, en un solar del municipi, s’estava practicant de forma habitual la caça furtiva d’aquests ocells.

Davant aquesta situació, es va augmentar la vigilància en la zona i, en una de les rondes realitzades pels agents, es va poder comprovar com dos individus estaven a l’interior d’un solar, acatxats per a evitar ser vistos pels agents i ocultant amb branques algun element que els agents no podien veure.

Davant aquest fet, els agents es van desplaçar fins al lloc en el qual estaven succeint els fets i van sorprendre a un dels individus “a l’interior d’una espècie de refugi subjectant una corda així com dos ocells lligats per les potes a manera de reclam per a la resta, localitzant també dues gàbies amagades sota les branques també a manera de reclam”, tal com han assenyalat fonts policials.

A la vista dels fets, els agents van procedir a confiscar una xarxa de tipus abatible i una corda per a estirar, rescatant a quatre ocells caderneres que es van traslladar al Centre de Recuperació d’Aus de El Saler. A causa de la gravetat de les ferides, un dels ocells no va sobreviure. Així mateix, es van obrir diligències penals contra els dos individus identificats.

En la segona actuació, realitzada aquest mes de gener, novament la patrulla que estava realitzant labors de vigilància va poder comprovar com dos joves, un d’ells reincident, eixien d’una zona de matolls portant diversos objectes, a partir dels quals es va comprovar que estaven caçant ocells pel mètode del parany, també prohibit per la llei. En aquesta actuació es van intervindre dues caderneres, “una d’elles amb resta de cola en les potes, i els utensilis per a la caça: cola, varetes d’espart i tisores”, segons les mateixes fonts.

En total, la Policia Local de Burjassot ha identificat a tres persones, una d’elles menor d’edat, i ha aconseguit rescatar a sis ocells encara que, lamentablement, un d’ells va morir a causa de les males condicions en les quals es trobava.