La Policia Local de Burjassot rep formació sobre com controlar les hemorràgies

5 octubre 2023|Burjassot

La Policia Local de Burjassot continua la seua formació en diferents àmbits d’actuació relacionats amb la seua feina. Recentment, membres de la plantilla han rebut una formació sobre el control d’hemorràgies, un curs impartit a través d’instructors capacitats de l’Institut Tàctic d’Estudis Policials (ITEPOL) i avalat per la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES).

En aquest cas, els agents participants en el curs han realitzat una formació bàsica sobre identificació d’hemorràgies massives amb risc vital i l’actuació metodològica per a la seua contenció. Tot això sota el principi d’actuació de ser els primers que, en la majoria de situacions, arriben a una emergència, ja siga un accident de trànsit, domèstic o agressió amb objectes contundents, entre altres. Aquesta primera actuació suposa, en molts casos, salvar la vida de la persona ferida.l.

En una primera part, els instructors han donat nocions teòriques bàsiques sobre anatomia humana, tipus de ferides, reconeixement de lesions/ferides externes exanguinants amb risc vital, etc, mentre que la segona part de la formació ha sigut eminentment pràctica.

A més, la formació s’ha complementat amb el reforç necessari en maniobres bàsiques de primers auxilis: RCP, obertura de vies aèries, PLS, maniobra de Heimlich, tècnica de rescat Rautek, utilització de mitjans de fortuna en cas de no disposar de materials concrets, etc.

Una nova formació amb un mateix objectiu: saber reaccionar davant una emergència i poder arribar a salvar una vida.