La posada en funcionament del nou servei de recollida de mobles millora la neteja a Burjassot i arreplega més de 350 tones de trastos

19 abril 2018|Burjassot

recogida enseres

S’engegava el passat mes d’agost com un objectiu prioritari per part d’alcaldia. Des de l’Ajuntament de Burjassot, amb el seu alcalde Rafa García al capdavant, es volia millorar el servei de recollida de mobles i estris dipositats en la via pública i, amb açò, la neteja en el municipi. I els resultats no poden ser millors en els seus primers mesos de funcionament.

Des de la seua posada en funcionament, el servei ha arreplegat quasi 373 tones d’estris, realitzant la recollida dels mateixos de dilluns a dissabte. Un camió recol·lector-compactador de càrrega posterior, amb dos operaris, recorre els carrers de Burjassot procedint a la recollida de tots els mobles i estris, a partir de la coordinació amb la Brigada d’Obres Municipal.

Un altre exemple que mostra que el servei està funcionat satisfactòriament i que hi ha moltíssims menys estris i mobles en la via pública, és el fet que els avisos o incidències que s’envien per part dels ciutadans i les ciutadanes de Burjassot, a través de l’APP gratuïta “Burjassot Info”, han baixat de manera considerable. D’una mitjana de 80 incidències per mes, relacionades amb mobles y trastos, s’ha passat a 25, un símptoma més que el servei està funcionant molt bé en el municipi.

Per a l’alcalde de Burjassot, Rafa García, “aquests primers resultats de la posada en servei de la recollida d’estris mostren lo positiva que ha sigut l’aposta pel servei. Estem aconseguint, amb l’ajuda de les ciutadanes i els ciutadans de Burjassot que el nostre poble estiga lliure de trastos o mobles en la via pública. El servei està funcionant molt bé i prova d’açò és que ha disminuït de manera molt notable la presència de trastos en els nostres carrers. Aquest bon funcionament li’l devem també a les nostres veïnes i els nostres veïns que avisen a la Brigada d’Obres per a la recollida dels estris i, amb aqueixa petita acció, aconsegueixen que, fins i tot en unes hores, s’arrepleguen aquests trastos, millorant així també la neteja en els nostres carrers“.

Els avisos de recollida s’han de realitzar en la Brigada Municipal d’Obres, a través del telèfon de contacte gratuït, 900 921 922, al que els veïns i veïnes de Burjassot han de cridar per a avisar que van a procedir a traure  mobles o trastos a la via pública o bé enviar un correu electrònic a brigada.obras@ayto-burjassot.es. Així mateix, també poden seguir fent ús del botó “Incidències” dins de l’APP gratuïta “Burjassot Info”, descarregable per a IOS i Android, per a geolocalizar i enviar l’existència de mobles i trastos en els carrers.