La recollida de roba per a Càritas a Burjassot manté les seues xifres en el primer semestre de 2020

4 setembre 2020|Burjassot

Recogida ropa

Burjassot ha tornat a demostrar que, malgrat la difícil situació sanitària que s’està vivint, és un municipi solidari amb les persones que més ho necessiten. No és per a menys ja que, tal com han informat des de Càritas, Burjassot ha mantingut les seues xifres de donacions de roba en el primer semestre de 2020, arribant als 33.635 quilos; donacions que han permés a l’entitat finalitzar el semestre amb el mateix nombre de persones del col·lectiu en risc d’exclusió social a les quals ajuden de manera activa.

Seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, des del projecte social i mediambiental de Koopera, juntament d’Arropa València, s’adoptaven les mesures pertinents per a vetlar per la seguretat dels seus clients, treballadors, voluntaris i col·laboradors. Com no podia ser d’una altra manera, també es tenia en compte a totes les persones que donen roba i calçat i la depositen en els deu contenidors repartits per Burjassot per a tal efecte.

Els ciutadans i les ciutadanes de Burjassot han sigut molt responsables a l’hora de depositar la seua roba usada en els contenidors ja que, durant els mesos de confinament, i tal com es va sol·licitar des de Koopera, es van reduir per a evitar el risc de tots els col·lectius implicats. Una vegada en la nova normalitat, s’han tornat a realitzar les donacions de roba, sent en el mes de maig quan un major nombre de quilos es van recollir, aconseguint els 8.534. Durant el mes de juny, les xifres han sigut molt similars, arribant als 8.518 quilos, i sent el contenidor situat en la Plaça Francisca Navarro, encreuament amb Ausiàs March, el que major nombre de quilos va recollir, amb 1.212, només en juny.

En el còmput general, destaca el citat contenidor, amb 4.853 quilos recollits en els primers mesos de l’any, seguit del contenidor situat al carrer Mestre Inés Mir, encreuament amb carrer Sant Tomas, amb 3.942 quilos i el situat en la Carretera de Llíria, encreuament amb Independència, amb 3.886 quilos recollits.

Com s’ha assenyalat, la recollida de residus tèxtils forma part de Koopera, un projecte social i mediambiental que, al costat d’Arropa València, té com a missió generar oportunitats d’ocupació entre persones o col·lectius en risc d’exclusió social, millorar la seua ocupabilitat perquè, a través del tractament dels residus tèxtils que arriben a la planta de tractament, procedents de contenidors i de donacions populars, se’ls forme en un ofici i se’ls prepare per a futures ocupacions.

Els contenidors, situats a Burjassot, es poden trobar als carrers Ferrocarril (Parc Albán); Pi i Margall amb Mariano Ribera; Inés Mir amb Sant Tomàs; Francisca Navarro amb Ausiàs March, José Carrau, Ronda del Castell amb Séquia de Moncada; Pintor Goya amb Bautista Riera; General Prim amb Doctor Lleonart; Carretera de Llíria amb Independència i Carretera de Llíria amb Carrer Balmes.