La Regidoria de Benestar Animal sol·licita responsabilitat ciutadana, després d’un estiu dramàtic en abandons

13 setembre 2016|Burjassot

De tots és sabut, desafortunadament, que l’estiu i amb ell les vacances es converteixen en un moment especialment triat per a aquelles persones irresponsables que, després d’haver adquirit el compromís amb una mascota de donar-li una llar amb les cures, l’alimentació i l’afecte que tot animal requereix, decideixen abandonar-la, precisament per aqueixa falta de compromís o responsabilitat que es fa evident a la primera dificultat amb l’animal.

Així, la Regidoria de Benestar Animal, que dirigeix Olga Camps, en estreta col·laboració amb les Societat Protectora d’Animals de Burjassot (SPAB) i la Policia Local de Burjassot, ha detectat un alarmant elevat nombre d’abandons, en el terme de Burjassot, durant els mesos de juliol i d’agost, sent especialment dur aquest últim. Tant gossos com, sobretot, gats, adults i en ventrades, s’han trobat en els carrers, desorientats i espantats o, pitjor encara, en bosses de plàstic i contenidors, en molt diverses zones de Burjassot. En total, s’han registrat 26 gossos abandonats, dels quals sis han pogut ser retornats a les seues famílies per portar aquests el xip i tres han mort en els seus primers dies  de vida, per pertànyer a ventrades abandonades. En el cas dels gats, la xifra és encara més alarmant si cap ja que s’han abandonat a prop de 50 gats.

La SPAB vol insistir en què abandonar a un gat domèstic en les rodalies d’una colònia de gats és tan cruel com abandonar-ho en qualsevol altre lloc, ja que els gats domèstics tenen un comportament totalment diferent als gats de carrer i intentar barrejar-los, equival a una mort segura per als primers.

A principis d’aquest estiu, la Regidoria de Benestar Animal va iniciar una línia de treball centrada en la informació i la difusió dels casos d’animals abandonats i/o perduts que se succeeixen en el municipi i tota aqueixa informació queda bolcada en la nova subsecció de Notícies de www.burjassot.org, cridada Benestar Animal.

No obstant açò, la Regidoria vol fer una crida a la consciència i a la responsabilitat ciutadana, després d’un estiu especialment dur. Des de Benestar Animal, es recorda que l’abandó porta amb si una sanció arreplegada en l’Ordenança Municipal Reguladora de tinença d’animals. Així mateix, s’aconsella adoptar en lloc de comprar animals, si realment es desitja tenir-los, amb la responsabilitat que açò comporta envers ells i, finalment, en el cas sobretot dels gats, es recorda la importància d’optar per l’esterilització, per a evitar ventrades no desitjades que poden acabar en abandons massius, com els molts casos que s’han detectat aquest estiu.

Telèfons de contacte SPAB: 675740732/ 655685859.

e-mail: protectoraburjassot@gmail.com.