La Regidoria de Promoció del Valencià entrega els premis del concurs «Llegir és divertit»

24 abril 2015|Burjassot

Deu mesos després de posar en marxa la campanya municipal d’animació lectora «Llegir és divertit», ahir 23 d’abril, Dia del Llibre, se celebrà l’acte de lliurament dels premis del concurs. La Regidoria de Promoció del Valencià, mitjançant l’Agència de Promoció del Valencià, va presentar la proposta a tots els centres de Burjassot, però finalment hi participaren els alumnes de 6é de Primària dels CEIP Miguel Bordonau i Sant Joan de Ribera.

Durant tot el curs, els alumnes, dirigits per les mestres (Gloria i Rosa del Miguel Bordonau i Dori i Pilar del Sant Joan de Ribera), han treballat els llibres que l’Agència de Promoció del Valencià havia adquirit per a la campanya. El resultat dels treballs elaborats s’ha pogut veure en una exposició a l’Ajuntament de Burjassot entre els dies 20-23 d’abril.

La intenció de la campanya era vincular la lectura a diverses commemoracions que la dotaren de contingut, a més de procurar que treball i premi convenceren les xiquetes i els xiquets que «Llegir és divertit!». Les tres commemoracions reunides en una única campanya han sigut: el Dia Internacional dels Drets de la Infància i el Dia del Llibre Valencià, que se celebren el 20 de novembre. I el Dia del Llibre, que és el 23 d’abril.

La campanya subratlla el dret dels xiquets i de les xiquetes a l’educació i a l’accés a totes les manifestacions culturals; però també a divertir-se, al temps d’oci i de lleure. Es posa de relleu que algunes activitats poden ser educatives i recreatives alhora. Sense perdre de vista que la crisi econòmica ha tingut efectes devastadors en moltíssimes famílies de Burjassot, amb la consegüent impossibilitat per a moltes a l’accés a activitats d’oci i a l’adquisició del material escolar. Amb esta campanya s’ha intentat pal·liar una mica estes situacions tan delicades.

Per això, el premi havia de ser una mica diferent del que és habitual en estos casos: passar una vesprada fent bowling i berenant, una alternativa que insisteix en la idea que “llegir és divertit”. El dia triat per a fer-ho és el 5 de maig, en què els alumnes acudiran a la plaça de l’Ajuntament, des d’on es traslladaran amb autobús al centre d’oci on passaran la vesprada.

Ahir, Dia del Llibre, la Sala de Plens de l’Ajuntament es va omplir de gom a gom per a conéixer els noms dels guanyadors del concurs. Mares, pares, xiquetes i xiquets van estar expectants fins a última hora, en què la regidora de Promoció del Valencià va donar la gran notícia. Prèviament, Lluna Arias va agrair a les mestres la seua implicació en el projecte i als alumnes, el gran treball que havien realitzat. La sorpresa fou majúscula quan anuncià que els guanyadors eren tots: els 90 alumnes de 6é de Primària dels CEIP Miguel Bordonau i Sant Joan de Ribera que han participat en la primera edició de «Llegir és divertit».