La Protectora d’Animals rescata a dos gats atrapats en motors de cotxe

11 octubre 2018|Burjassot

Min limpio
Min
Blue atascado

Diu la cançó i la tradició popular que els gats tenen set vides. A Min i a Blue, una gata i un gat de Burjassot, els queden sis vides llavors, si és que encara no havien gastat alguna més abans de protagonitzar les aventures que tots dos, cadascun pel seu costat, van protagonitzar el mes de setembre passat i que, finalment i gràcies a la SPAB, van tindre un final feliç.

I és que, en l’espai temps de sol dos dies, els voluntaris i voluntàries de la Societat Protectora d’Animals de Burjassot (SPAB) van rescatar a aquests dos gats, a Min i a Blue, els quals havien quedat atrapats a l’interior del motor de dos cotxes. El primer cas va ser el de Min, dissabte passat 15 de setembre, en un matí protagonitzat per la intensa pluja que va caure sobre Burjassot. A través d’una trucada veïnal al telèfon de la SPAB, es va donar avís de l’existència “d’un gat de grandària petita” a l’interior del motor d’un vehicle, estacionat en l’aparcament de l’estació de metro de Burjassot, just en una zona on s’estava acumulant una gran quantitat d’aigua de pluja. Els voluntaris de la SPAB van acudir immediatament al lloc indicat localitzant a l’animal, que va resultar ser una gata molt jove, que no s’atrevia a eixir de l’interior del motor. Unes hores després i gràcies a la perícia i encert d’una voluntària de la SPAB, que va aconseguir ficar-se davall del cotxe i agafar a l’animal quan s’estava movent, la petita gata va ser rescatada i traslladada immediatament a una clínica veterinària local, on se li va banyar, desparasitar i alimentar. Ja que la gateta havia sigut rescatada en un dia tan plujós, els voluntaris de la SPAB van decidir porsar-li per nom Min, en referència a un déu egipci de la pluja.

Blue va ser el protagonista del segon rescat, encara més complicat que el de Min, ocorregut només dos dies després, el dilluns 17 de setembre. En aquesta ocasió, l’avís a la SPAB es va realitzar des del col·legi Joan XXIII ja que el gat havia sigut trobat inicialment estava a l’interior del centre. No obstant això, quan van arribar els voluntaris de la SPAB, el felí havia eixit del col·legi i s’havia ficat en la zona del motor d’un vehicle, estacionat als voltants. La cosa es va complicar quan els voluntaris van reparar que el gat, que era un gat adult, havia quedat atrapat per la zona del pit i que, per tant, no anava a poder eixir per si mateix. D’altra banda, la Policia Local de Burjassot, en posar-se en contacte amb els propietaris del vehicle, va informar que aquests es trobaven a l’estranger i que, per tant, no podrien obrir-ho.

Finalment, amb l’ajuda també de la Policia Nacional i dels Bombers, que van elevar el vehicle per a tindre millor accés al felí, els voluntaris de la SPAB van aconseguir traure al gat, després d’haver-ho dormit prèviament per a poder manipular-ho amb més facilitat. L’animal, que va eixir amb el pols molt feble, va ser traslladat a la clínica veterinària local on va ser hospitalitzat, rebent totes les cures i cures pertinents i on, afortunadament, es va aconseguir estabilitzar. De raça rus blau i castrat, el felí va rebre, dels seus salvadors de la SPAB, el nom de Blue.

Actualment tots dos felins salvats, Min i Blue, esperen ser adoptats. Els dos estan testats amb negatiu de malaltia, vacunats, desparasitats i esterilitzats. I als dos encara els queden almenys sis vides, per a omplir d’afecte a aquells que decidisquen regalar-los una llar.

Contacte SPAB: 675740732
protectoraburjassot@gmail.com