La tradició de sant Antoni Abat guanya al mal temps a Burjassot

23 gener 2019|Burjassot

San Antonio 2019

El fred i la pluja no van poder, en el matí del passat diumenge, aixafar la festa de la benedicció dels animals a Burjassot. La festivitat de sant Antoni Abat es va celebrar en el municipi amb una gran assistència de ciutadans i ciutadanes que, amb les seues mascotes, van posar al mal temps…molt bona cara. Gossos i gats, hàmsters i conills, peixos i tortugues, agapornis i periquitos, a més dels majestuosos cavalls de muntura i els coratjosos carros de tir, van rebre la tradicional benedicció, mentre passejaven per la Plaça dels Furs, acompanyats dels seus orgullosos amos. També va estar present una representació de la Societat Protectora d’Animals de Burjassot amb una pancarta que, obrint la desfilada, recordava l’adopció d’animals abandonats.

Un any més, la festa de Sant Antoni es va celebrar organitzada per la regidoria de Benestar Animal, la regidora del qual, Olga Camps, va agafar el micròfon des de la tribuna per a agrair la col·laboració, com cada any, de la Penya El Cavall i el treball de la Brigada Municipal d’Obres, la Policia Local i Protecció Civil, que van contribuir al correcte desenvolupament de la festa.

Com cada any, tots els assistents van ser obsequiats el tradicional “panet de Sant Antoni”, una garrofa i una estampa commemorativa, mentre que els amos de les muntures i els carros van rebre un arnés de cap per als seus cavalls.