La UPCCA de Burjassot i les d’altres municipis valencians s’uneixen per a incloure una visió amb perspectiva de gènere en la intervenció i prevenció en addiccions

26 febrer 2021|Burjassot

Des de 10/03/2021 fins a 10/03/2021

L’Ajuntament de Burjassot, des de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) torna a fer un pas endavant, en aquest cas, en el que a polítiques d’igualtat es refereix i, al costat de les UPCCAs d’altres municipis, està coordinant la celebració de la jornada “Prevenció d’addiccions amb perspectiva de gènere”, la qual està especialment dirigida a agents d’igualtat, professionals de la prevenció de conductes addictives, professorat, famílies i joves però també a qualsevol persona involucrada d’alguna manera en l’àmbit de la joventut i la salut.

La jornada, que pretén evidenciar els estereotips de gènere en relació amb les addiccions a través d’una metodologia participativa com és el taller, tindrà lloc dimecres que ve 10 de març, de 17 h a 20 h i s’estructurarà en huit ponències. Al llarg de les diferents sessions, es compartiran diferents exemples d’experiències d’èxit, establint sinergies i creant un treball en xarxa. Les inscripcions a la jornada, que se celebrarà virtualment, s’obriran el pròxim 26 de febrer i estaran obertes fins al 8 de març. Les persones interessades es poden inscriure en AQUEST ENLLAÇ.

Conscient de la falta d’inclusió de la perspectiva de gènere en els programes de prevenció de les conductes addictives desenvolupats en els últims trenta anys, la UPCCA de Burjassot pretén analitzar i visibilitzar les representacions i interpretacions socials dels diferents consums en les dones. Entre altres temes, s’intentarà respondre a qüestions com quin és l’afectació diferencial del consum d’alcohol o si es culpabilitza a les dones concloent prematurament que el consum excessiu d’alcohol les situa en perill davant agressions sexuals, entre altres qüestions.