La via verda de Burjassot serà una realitat en els pròxims mesos

17 gener 2024|Burjassot

vía verde

Queden les últimes millores perquè Burjassot compte amb una nova zona d’esplai, molt esperada i desitjada per la ciutadania, en el Barri de l’Empalme: la via verda, un nou espai ciclopedestre que s’obrirà en un curt espai de temps. En esta nova zona s’està finalitzant les obres que es van iniciar el mes de maig passat i que, tal com es veu a la foto que acompanya esta notícia, estan pràcticament acabades.

El recorregut d’esta nova via transcorre paral·lel al carrer Mariano Benlliure, iniciant-se just davall del pont i arribant pràcticament fins a l’estació del metro de Burjassot. Esta és la zona que, després de la petició del Consistori, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana va cedir al municipi després de ser alliberada de la seua afecció ferroviària a conseqüència del soterrament de les vies en el tram comprés entre les estacions d’Entroncament i Burjassot de la Línia 1.

La cessió ha suposat per al municipi guanyar un espai de 12.108 metres quadrats on, a més del carril bici i de la zona per al passeig de les veïnes i els veïns, es comptarà amb nova il·luminació amb alimentació solar per a evitar la contaminació lumínica, elements de gimnàstica biosaludables, nou mobiliari urbà i un pas natural cap a l’horta del municipi. Una zona realment sostenible que, una vegada oberta, segur que concentra a un gran nombre de ciutadanes i ciutadans pque aniran a passejar.

La zona compta també amb un xicotet jardí al mig, per a separar la via per als vianants de la ciclista, en el qual ja s’han plantat diferents espècies arbòries que, en un futur, la dotaran d’ombra i faran que el descans en els bancs siga encara més agradable durant l’època estival.

La via verda constituïx un projecte emmarcat en el Pla d’Inversions 2022-2023 de la Diputació de València, amb un pressupost de 208.000 euros.