La XXIII Setmana Cultural de la Falla Domingo Orozco- Bailén comença el 22 de novembre

11 novembre 2021|Burjassot

Des de 22/11/2021 fins a 22/11/2021

Semana Cultural Domingo Orozco 2021

La comissió de la Falla Domingo Orozco- Bailén de Burjassot ja ho té tot preparat per a celebrar la seua XXIII Setmana Cultural; una setmana cultural que començarà el dilluns 22 de novembre a les 20.30 hores en el casal de la Falla amb la inauguració de l’exposició “La Falla Domingo Orozco- Bailén, 62 anys fent història”. A continuació, hi haurà un xicotet vi d’honor.

El dimarts 23 de novembre a les 19.30 hores tindrà lloc la primera conferència de la setmana que arriba baix el títol “Fundació i inicis de la Falla, el seu camí cap al futur”, que comptarà amb Marian Navarro Muñoz i Miguel Lázaro López com a ponents. Després, i en el propi Casal de la Falla, tindrà lloc un sopar de cabasset i el campionat de Copa de Truc.

“L’evolució social de la dona en el món dels Falles a través del temps” és el títol que dona nom a la conferència que s’impartirà el dimecres 24 de novembre a les 19.30 hores en el casal de la Falla i que comptarà com a ponents amb diferents dones falleres que explicaran la seua relació amb la festa al llarg dels anys. Una vegada finalitzada, novament sopar de scabasset i campionat de Copa de Parxís.

En l’equador de la setmana, el dijous 25 de novembre, a les 19.30 hores el col·loqui del dia, “La Falla Domingo Orozco- Bailén i  la seua evolució des del punt de vista de les seues Falleres Majors i Presidents”, tindrà com a protagonistes a les falleres majors i presidents de la comissió. Aquest dia es procedirà a la clausura de l’exposició i, a continuació, al sopar de cabasset i al campionat de Copa de Dominó.

Amb l’arribada del cap de setmana, el divendres 26 de novembre, la vesprada/nit estarà dedicada als jocs de taula, truc, parxís i dominó i, el dissabte 27 de novembre la jornada començarà a les 10.00 hores amb un esmorzar per a la comissió infantil. Una vegada finalitzat, serà el tradicional concurs de dibuix infantil per a la portada del “Llibret de les Falles 2022”. A les 11.30 hores i pensat també per a la comissió infantil, tindrà lloc el taller de pintura de Ninots, a càrrec dels artistes fallers i artesans José Francisco Espinosa Pérez i José Francisco Espinosa Aguilar.

Després de les semifinals dels campionats de truc, parxís i dominó, i ja en horari de vesprada/nit, la Falla Domingo Orozco ha programat un “tardeo” a càrrec del DJ Iván Granero. La jornada conclourà amb un nou sopar de cabasset en el casal de la falla.

Per a finalitzar la setmana cultural, el diumenge 28 de novembre també serà molt intens per als membres de la Comissió. A les 11.00 hores serà el Campionat de Birles, amb la col·laboració de l’equip de Jocs Tradicionals “El Piló” de Burjassot i, una hora més tard, a les 12.00 hores, serà el moment del Concurs Gastronòmic per a, a les 12.30 hores, donar pas a les finals dels campionats de truc, parxís i dominó. A les 14.00 hores serà el menjar gastronòmic i a les 16.00 hores el lliurament de premis tant del concurs com dels campionats de jocs de taula. Amb aquest lliurament es donarà per finalitzada la XXIII Setmana Cultural de la Falla Domingo-Orozco Bailén.