L’Ajuntament de Burjassot disposarà del tram fora de servei després del soterrament en L’Empalme i el convertirà en zona verda

6 octubre 2021|Burjassot

Reunión FGV 6-10-2021

L’Ajuntament de Burjassot disposarà dels terrenys que quedaran en desús a conseqüència de les obres de soterrament que s’estan executant entre les estacions de metro de la xarxa de Metrovalencia entre L’Empalme i Burjassot. El Consistori ha rebut aquesta cessió de part de Ferrrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). Una cessió que s’ha formalitzat aquest mateix matí (6-10-2021) en una reunió mantinguda entre l’alcalde del municipi, Rafa García i la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, en la seu de l’empresa pública situada a València Sud, en la qual a més s’han tractat altres qüestions relatives al servei de metro que actualment es presta en el municipi.

La finalitat del consistori és convertir aquest tram que ara queda fora d’ús en una zona verda, una vegada completades les obres que s’estan realitzant, unes obres que executades per part de la Generalitat i amb un pressupost de 9,7 milions d’euros, permetran donar continuïtat a l’avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de Burjassot. Amb la proposta plantejada hui s’oficialitza la cessió, a través d’una concessió demanial, d’aquest terreny per part d’FGV a l’Ajuntament de Burjassot que assumirà el condicionament del mateix com a zona verda.

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha destacat que “gràcies al consens aconseguit entre Ferrocarrils de la Geneneralitat Valenciana i l’Ajuntament de Burjassot, els veïns i veïnes de la nostra localitat comptaran amb un nou espai verd, que millorarà la qualitat de vida i ens ajudarà a continuar avançant en sostenibilitat”.

Per part seua, la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, ha valorat aquest acord com “una mostra més de la importància del diàleg i la col·laboració entre diferents administracions per a millorar els serveis que es presten als ciutadans” i ha emplaçat a l’Ajuntament de Burjassot a reunions posteriors per a continuar avançant en aquest projecte.

D’altra banda, en la reunió s’ha informat que FGV també ha autoritzat l’Ajuntament de Burjassot a realitzar les labors de conservació, neteja i manteniment de les restes arqueològiques conegudes com Llengües del Raig, situats al costat de la pròpia estació de l’Empalme.