L’Ajuntament de Burjassot s’adhereix a la celebració del Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles amb APESOL

9 juny 2016|Burjassot

Hui dimarts, 14 de juny, se celebra el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles. L’Ajuntament de Burjassot s’ha sumat activament a la celebració d’aquesta data amb la qual, de la mà d’APESPOL (Associació Provincial de Persones Sordes de Burjassot), es vol posar en relleu el valor d’aquestes llengües en l’exercici dels drets, deures i llibertats de les persones sordes i sordcegues, com a garants de la seua participació igualitària en la vida democràtica.

Així, el Consistori ha col·laborat amb APESOL en la realització d’una sèrie d’activitats i gestos amb els quals ambdues entitats volen donar visibilitat a aquesta llengua com a eina d’igualtat, així com sensibilitzar a la població sobre la importància d’impulsar mesures per a normalitzar el seu ús, més enllà dels àmbits domèstics, educatius o sociosanitaris.

Entre les activitats que s’han dut a terme, de 9:30h a 12:30h, usuaris i usuàries d’APESOL han ubicat un estand informatiu en la porta del Consistori on han proporcionat informació útil  sobre el col·lectiu al qual pertanyen i sobre la importància de la llengua de signes. L’alcalde de Burjassot, Rafa García, s’ha acostat a dit stand per tal de saludar als usuaris d’APESOL i per a interessar-se per la campanya informativa.

A més, durant tot el dia, la façana de l’Ajuntament llueix una gran pancarta commemorativa del Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles i, a través de les xarxes socials, es difondrà la Declaració Institucional del Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles. En ella, s’exposa que “l’Ajuntament de Burjassot estarà sempre amb els qui defensen la igualtat, la justícia social, la inclusió i la diversitat i, en aquest sentit reconeix la labor d’APESOL que ha contribuït decisivament al fet que les llengües de signes aconseguisquen un estatus legal i social però, sobretot, per haver mantingut viu un llegat que forma part del patrimoni comú de tota la ciutadania”.

Tots aquests actes han sigut proposats per la Confederació Estatal de persones sordes i es pretenen realitzar, al llarg del dia, en totes les localitats espanyoles en les quals existisca moviment associatiu de persones sordes.