L’Ajuntament i la facultat de Magisteri col·laboraran per a afavorir l’ús del valencià al CEIP Fernando de los Ríos

10 octubre 2016|Burjassot

La regidora de l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA), Maria Viu, ha mantingut es aquests dies una reunió amb l’equip directiu del CEIP Fernando de los Ríos i amb membres del Departament de Didàctica de la Universitat de València, per a impulsar accions que fomenten l’ús del valencià al centre, que pateix un dels índexs més baixos de coneixement del valencià de Burjassot.

En la reunió han estat presents, a més de la regidora, el tècnic d’AVIVA, Xavier Benavent, la directora del centre, Amparo Sánchez i la mestra Immaculada Badia, la professora del Departament de Didàctica de la Llengua de la Facultat de Magisteri, Núria Olmos.

Tal com ha explicat Maria Viu, “La població escolar del CEIP Fernando de los Ríos està formada quasi totalment per famílies que no tenen el valencià com a llengua de casa, i això els complica l’accés com a segona llengua, i també a una tercera llengua estrangera. A banda de les dificultats acadèmiques, això es tradueix en una competitivitat inferior quan els xiquets i xiquetes es fan majors, i afegeix dificultats als processos d’integració. L’objectiu d’aquesta reunió ha sigut establir un primer contacte per a engegar accions que revertisquen la situació”.

Entre les iniciatives proposades, es faran algunes de les campanyes que ja du a terme AVIVA, com ara el “Felicidari” o “Llegir és divertit”, i d’altres per a les quals es comptarà amb diferents estudiants voluntaris de la Facultat de Magisteri. Aquests voluntaris serviran de suport als mestres del centre i desenvoluparan diferents activitats curriculars i lúdiques que empren el valencià com a llengua vehicular.

El Fernando de los Ríos és un dels últims centres a afegir-se al “Felicidari”, una activitat que té com a objectiu desenvolupar les relacions intergeneracionals, i en la qual participaran més de 574 xiquets i xiquetes del poble. Per a dur la iniciativa a terme, els menuts adoptaran el paper d’entrevistadors dels seus majors, compartiran l’experiència amb la resta de companys i companyes, i bolcaran tot allò parlat en un quadern per a decorar, que ja ha arribat als centres, i en un dibuix que, després, podrà formar part del calendari de 2017 publicat per AVIVA.