L’alcalde es compromet amb els veïns de Lauri Volpi a reclamar a la Generalitat el col·lector per a evitar inundacions

7 juliol 2015|Burjassot

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, va mantenir ahir una reunió de treball amb veïnes i veïns del Barri de Lauri Volpi per abordar el problema d’inundacions que pateix aquesta zona del municipi. En la trobada van participar també el regidor d’Urbanisme, José Ruiz, l’edil de Serveis Municipals, Manuel Lozano, i el responsable de Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez.

En la reunió, Rafa García, es va comprometre amb les veïnes i els veïns a “reivindicar amb vosaltres davant la Generalitat i les conselleries tot allò que calga per a millorar la nostra ciutat”. En aquesta línia, l’alcalde de Burjassot assenyala que “les meues prioritats en aquests moments són que finalitzen les obres del Barri de l’Empalme i que de manera urgent s’estudien solucions al problema d’inundacions del Barri de Lauri Volpi”. Així, García va explicar que “hem reivindicat aquestes millores quan governava el PP i ho seguiré fent ara que governa el meu partit perquè per sobre de tot estan les meues veïnes i veïns”.

La reunió, convocada a petició de l’Associació de Veïns, va tractar entre altres qüestions la necessitat de trobar una solució al problema de les inundacions i evacuació d’aigües pluvials amb la construcció per part de la Generalitat d’un col·lector. La construcció d’aquesta infraestructura es va vincular per part de l’anterior Consell a l’execució del projecte de soterrament de les vies del metro, però “la realitat és que han passat anys des que es va signar el protocol per soterrar el metro i ni tenim el metro soterrat ni el col·lector que evitaria els problemes d’inundacions a les veïnes i els veïns de Lauri Volpi”, ha assenyalat l’alcalde de Burjassot, Rafa García.

García va explicar les ciutadanes i ciutadans que “l’endemà de la presa de possessió del president de la Generalitat vam sol·licitar una reunió per demanar que s’executen els projectes pendents a Burjassot” i va assenyalar com a prioritats “les obres de l’Empalme i el col·lector de Lauri Volpi”.

L’alcalde va avançar que “plantejarem la conselleria la possibilitat de desvincular la construcció del col·lector i el soterrament de les vies perquè no sabem la situació econòmica en què es trobarà el nou govern autonòmic i no podem retardar més la solució de les inundacions perquè no hi ha diners per a escometre el soterrament”. Sobre aquest tema, va voler puntualitzar que “açò no significa que no anem a barallar pel soterrament de les vies” i va explicar que “una cosa serà que no hi haja diners en la conselleria per a realitzar inversions de la magnitud d’un soterrament i que hàgem d’esperar perquè no es fan en cap municipi. Però si existeixen diners anem a reclamar que Burjassot siga el primer perquè fa massa anys suportant problemes de trànsit i seguretat i volem el metro soterrat”.

Rafa García va avançar les veïnes i els veïns que “la nostra prioritat serà aconseguir solucions a les inundacions” i en aquest sentit va afirmar que “la nostra intenció és que quan comence a abordar-se aquesta qüestió Ajuntament i ciutadania anem de la mà i treballem conjuntament amb la conselleria”.