Les activitats pel Dia Internacional contra la Violència de Gènere comencen amb l’espectacle “Migrare”

8 novembre 2022|Burjassot

Des de 18/11/2022 fins a 18/11/2022

L’àrea d’Igualtat i Feminisme de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per l’alcalde del municipi, Rafa García, ha elaborat una programació cuidada i compromesa amb la lluita contra la violència de gènere per a commemorar, el pròxim 25 de novembre, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

La primera activitat gratuïta que proposa el Consistori tindrà lloc el divendres 18 de novembre, a les 18.00 hores, en la Plaça de l’Ajuntament. En el centre de Burjassot es posarà en escena l’espectacle de dansa “Migrare”, de la companyia Maduixa, una història commovedora que explora els límits de l’equilibri amb el moviment.

Quatre dones i un espai buit. Buit, però minat d’obstacles i fronteres invisibles, d’odis irracionals i prejudicis. Elles van haver de deixar la seua terra d’origen i, ara, el país d’arribada les rebutja. Elles ho transiten buscant el seu lloc. Un lloc on poder viure, on romandre, on arrelar, on poder ser. Un lloc al qual poder denominar “llar”. Només demanen això. I lluitaran per a aconseguir-ho. Aquest espectacle és la seua lluita. La lluita de dones fortes, valentes i, sobretot, resilients.

La utilització de les xanques com a element clau per a contar una història s’ha convertit en un element que caracteritza i defineix la companyia Maduixa, obrint un univers de possibilitats per a articular un diàleg entre la dansa, el gest i l’equilibri.

L’espectacle, dirigit a tota la ciutadania, està subvencionat pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i, aquests dies, a més, ha rebut dues nominacions dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes a millor espectacle de carrer i a la millor direcció coreogràfica per a Cristina Fernández.