Les accions per a commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència de Gènere a Burjassot comencen amb un Taller sobre noves masculinitats

18 novembre 2020|Burjassot

Des de 24/11/2020 fins a 24/11/2020

Cartel Masculinidades

Dimarts que ve 24 de novembre, comencen a Burjassot les activitats programades per a commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència de Gènere; activitats programades des de la regidoria d’Igualtat i Feminisme que dirigeix l’alcalde de Burjassot, Rafa García, a través de Espai Dona, i que compten amb la col·laboració de la regidoria d’Educació, dirigida per Manuela Carrero, i de la regidoria de Protecció i Drets de la Infància, que dirigeix Yolanda Andrés.

La primera activitat dirigida a tota la població tindrà lloc a les 19.00 hores, virtualment, a través de les plataformes de Facebook i Instagram d’Espai Dona. Es tracta d’un taller que arriba al municipi amb el títol “Noves masculinitats. Una alternativa a la violència?”, i que estarà impartit per Agustín Zaragozá, agent d’Igualtat i professor de Filosofia.

L’objectiu d’aquest taller és “construir una identitat masculina feminista no tòxica sent conscients de les dificultats, desavantatges i limitacions de la masculinitat hegemònica”, tal com han assenyalat des D’Espai Dona, afegint que “es proposa aquest taller per a aprendre sobre la igualtat i la no violència i així totes i tots junts treballem per a construir una identitat masculina i femenina igualitària i saludable”.

Aquesta primera activitat compta també amb la participació de la consultora Fem-Acción, de la qual és agent d’Igualtat Agustí Zaragozá, el ponent del taller qui també és professor de Filosofia i columnista en el diari Levante-EMV. Agustí compatibilitza el seu treball a l’aula impartint conferències i cursos de formació del CEFIRE i de Fem-Acció sobre igualtat, coeducació, violència de gènere i feminisme.