Les Biblioteques Municipals tanquen el 2021 amb més de 400 nous socis i bones xifres de lectura

25 gener 2022|Burjassot

Datos Biblioteca

L’equip de Biblioteques Municipals de Burjassot ha donat a conéixer, aquests dies, les estadístiques amb les dades de l’any passat. Unes dades que, afectades també per la pandèmia ja que el servei municipal va haver d’adaptar-se a la normativa sanitària, destaquen per ser molt positives tant per l’augment del nombre de socis com per les bones dades de préstecs que s’han registrat.

Tant la Biblioteca d’Adults com la Biblioteca Infantil han augmentat el seu nombre de socis, en 278 i 142 respectivament, i han presentat unes dades molt bones, donada la situació sanitària que es va viure en 2021, quant a préstecs i devolucions de llibres. Destaca l’augment de persones d’altres localitats que han fet ús del servei de les Biblioteques Municipals sent, en la seua gran majoria, veïnes i veïns de València: 820 a la Biblioteca d’Adults i 140 a la Biblioteca Infantil, que han tingut aquests espais municipals com a referència.

La franja d’edat amb major nombre de préstecs ha sigut la compresa entre els 30 i els 65 anys que ha fet 4.464 préstecs i 734 renovacions. Segueixen a aquesta franja els majors de 65 anys, amb 3.774 préstecs i 424 renovacions sent, entre els joves, la franja amb major nombre de préstecs la compresa entre els 0 i els 14 anys, amb 1.878 i 178 renovacions.

Quant als autors i autores més llegits, Lucinda Riley, Danielle Steel, Roberto Santiago i Megan Maxwell són els preferits pels usuaris i les usuàries de les Biblioteques Municipals i, en referència als seus gèneres literaris preferits, destaca la novel·la, amb 14.251 préstecs; els llibres de temàtica infantil, amb 1.518 préstecs i els relacionats amb diferents matèries, com ara la filosofia, ciències aplicades o les ciències pures, entre altres.

En tots dos casos, tant a la Biblioteca d’Adults com a la Biblioteca Infantil, el 2021 també ha sigut any de canvis i millores pensant sempre, des de la regidoria de Cultura i Joventut, dirigida per Javier Naharros, a crear espais de trobada agradables per als seus usuaris i usuàries.