Les Biblioteques Municipals acomiaden l’any celebrant el Dia dels drets Humans i dels Drets dels Animals

5 desembre 2019|Burjassot

Animales

En l’últim mes de l’any no podien faltar les activitats gratuïtes d’animació lectora de les Biblioteques Municipals de Burjassot. Activitats que venen marcades per les dates nadalenques i, a més, per la celebració del Dia dels drets Humans i del Dia Internacional dels Drets dels Animals, el 10 de desembre.

Així, la primera de les activitats d’animació lectora portarà als seus xicotets participants a decorar la biblioteca amb escenes i elements propis del Nadal. Amb l’objectiu d’afavorir i ensenyar als usuaris de la Biblioteca Infantil el treball en equip i la cooperació i de fer-los partícips de la celebració nadalenca, l’activitat suposarà deixar el citat espai municipal preparat per a rebre el Nadal. Serà el dimecres 4 de desembre a partir de les 18.00 hores.

Com s’ha assenyalat, el dimarts 10 de desembre es desenvoluparà una animació per a commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans i dels Drets dels Animals. A partir de les 18.00 hores, la tècnic encarregada de l’activitat reunirà els xiquets participants en la mateixa per a llegir un text relacionat amb totes dues commemoracions. Després de la lectura, i a través d’un joc de vertader i fals, descobriran quins són els drets dels animals i es realitzaran dibuixos dels animals favorits de cada participant; dibuixos que, una vegada acabats, mostraran a la Biblioteca i explicaran a través de la mímica.

La següent activitat del mes està programada per al dijous 12 de desembre quan tindrà lloc l’animació lectora “L’arbre de Nadal, sense Nadal”, en la qual es llegirà el llibre que porta el mateix nom de l’activitat i, a través del qual, els participants hauran de desenvolupar la seua imaginació i creativitat. En aquesta animació, que donarà principi també a les 18.00 hores, es realitzarà també una targeta nadalenca amb missatge.

En la recta final del mes, el 17 de desembre, a les 18.00 hores, tindrà lloc el Taller del Pare Noel en el qual es podrà veure un curt de Disney titulat “El taller de Santa Claus”. A partir del visionat els participants podran donar el seu punt de vista sobre el que signifiquen aquestes dates per a ells i com les passaran. Després d’aquesta primera part, s’escriurà la carta a Pare Noel, que es depositarà en la bústia nadalenca de la Biblioteca Infantil.

El mes d’activitats finalitzarà el dijous 19 de desembre, a les 19.30 hores, amb la presentació del llibre “El diario de Carola. Carola vive un cuento de hadas”, de Carmen Alberola Esteve. Es tracta del segon llibre que l’autora presenta a Burjassot i en el qual narra com els somnis de Carola, la protagonista d’aquest, es fan realitat.

Novament, l’equip de Biblioteques Municipals ha preparat un variat programa d’activitats d’animació lectora, per a totes les edats pensant en el foment de la lectura i a millorar l’hàbit lector de xicotets i majors.