Les Biblioteques Municipals comencen amb força les seues activitats d’animació lectora per al nou curs

31 juliol 2017|Burjassot

Día de la paz

Setembre és el mes de reprendre les rutines, de tornar a classe i d’oferir, en el cas de les Biblioteques Municipals de Burjassot, un variat programa d’activitats d’animació lectora, gratuïtes, per als seus usuaris. Un bon conjunt d’activitats de dinamització lectora, per a totes les edats que, setmana rere setmana, ofereixen l’oportunitat de conéixer noves lectures, nous autors i, a més, dóna la possibilitat de submergir-se en el món de la lectura d’una manera divertida i dinàmica.

Les activitats del nou curs de les Biblioteques Municipals començaran el 13 de setembre a les 18 hores amb la primera de les animacions lectores Estem atrapats en la qual, d’una manera molt divertida i comptant amb la col·laboració d’uns follets molt revoltosos, la tècnic de la Biblioteca Infantil explicarà als participants en l’animació les normes d’ús i la distribució dels llibres en la biblioteca. Amb aquesta activitat, i després de les vacances estivals, els participants refrescaran les citades normes que els ajudaran a agafar prestats els seus llibres.

El 21 de setembre les Biblioteques Municipals celebraran el Dia Internacional de la Pau amb la lectura del conte de Jeanette Wiltes, Wangari y los árboles de la paz: una historia verdadera, en la qual es narra una història de superació i de lluita per salvar la terra, ja que el llibre és un homenatge a Wangari Maathai, dona kenyana que, davant la situació de desforestació en el seu país, va començar a plantant arbres en el pati de la seua casa, començant així el Moviment del Cinturó Verd, arribant a ser responsable de la plantació de més de 30 milions d’arbres en tot el país. A Wangari, coneguda com la “Dona arbre”, li van concedir el Premi Nobel de la Pau en 2004 per la seua contribució a la pau mundial a través del citat moviment. Després de la lectura i comprensió de la mateixa, es procedirà a realitzar un dibuix lliure que es penjarà en la biblioteca infantil on tindrà lloc l’activitat a les 18 hores.

Tan sols un dia més tard, Fermín Alegre serà el protagonista d’una nova activitat, un recital de poemes breus i aforismes, que amb el nom de Zarandajas, es realitzarà en la sala d’exposicions de la Casa de Cultura a les 19 hores. L’edició de Zarandajas “ha sigut a càrrec de l’Equip Crònic”, tal com el propi Fermín assenyala, equip “que el seu 50% sóc jo, artífex dels 160 poemes i aforisme, i l’altre 50% és Paqui Arnau, la tasca de la qual ha consistit a il·lustrar cadascun d’ells amb poemes visuals”.

Per a donar la benvinguda a la tardor i conéixer les característiques d’aquesta estació de l’any, el dimarts 26 de setembre, La castanyera arribarà a la Biblioteca Infantil a les 18 hores. Després de la visió d’un vídeo explicatiu, els participants tindran l’oportunitat de realitzar una activitat de comprensió lectora sobre el conte i de participar en un taller de fulles seques.

No podia faltar en aquest mes el Mercat del Bescanvi que, l’últim dijous de setembre, el dia 28, arribarà al hall de la Casa de Cultura a les 17:30 hores per a donar l’oportunitat d’intercanviar llibres als participants en l’activitat. Després de les lectures d’estiu, cal renovar els llibres i, què millor forma de fer-ho que participant en l’activitat sense gastar-se ni un sol euro.

Les activitats del mes es tancaran el divendres 29 de setembre a les 19 hores amb la tercera de les sessions del Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults que, en aquesta ocasió, es dedicarà al llibre de Charles Dickens, La ciutat encantada.

A aquestes activitats s’uneix el programa de Burjassot Ràdio, Los peques en la radio, en el qual col·laboren els usuaris de la Biblioteca Infantil. Cada dimarts, a partir del 19 de setembre, es donarà l’oportunitat de ser protagonistes d’aquest mitjà de comunicació municipal als xiquets de Burjassot de 18 a 18:30 hores. Passa’t per la Biblioteca Infantil i informa’t si vols participar en el programa.