Les festes de Sant Roc tindran un “Espai Jove de Prevenció de la Violència Sexual”

1 agost 2023|Burjassot

Punto violeta

El pròxim 3 d’agost, Burjassot començarà a gaudir de les festes en honor al seu patró, San Roc, en les quals no faltaran els tradicionals trasllats, la pólvora i les nits musicals. Actes en els quals un gran nombre de burjassoters i burjassoteres, juntament amb visitants d’altres localitats, es donaran cita en el municipi.

Pensant en el benestar i la seguretat de les persones, en espais i temps d’oci que podrien donar lloc a situacions de possible assetjament o abús de caràcter sexual, l’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria d’Igualtat i Feminisme i a través de la Unitat d’Igualtat (Espai Dona) situarà un “Espai Jove de Prevenció de Violència Sexual- Punt Violeta” en la Plaça d’Emili Castelar (Ajuntament).

Els principals objectius d’aquest espai passen per facilitar informació a les persones presents sobre com actuar davant un cas de violència masclista i de caràcter sexual, situacions de submissió química, assessorament i, al temps, implicar a tota la societat que es troba gaudint d’unes festes, perquè ho faça des del màxim respecte i responsabilitat.

Així, a aquest espai, que se situarà en la Plaça de l’Ajuntament les tres nits de les grans cites festives, les del 10, 11, 12 i 13 d’agost, podran dirigir-se, en el cas de ser necessari, les persones que patisquen qualsevol tipus de possible assetjament o abús sexual i allí seran ateses i rebran l’atenció pertinent.

L’horari de “l’Espai Jove de Prevenció de Violència Sexual- Punt Violeta” s’adaptarà al de l’activitat festiva de cadascun dels citats dies.